Румънският TVR предоставя и двете национални програми в HD сателитно и ефирно

От неделя, 3 ноември 2019 г., двете национални програми се излъчват от румънския обществен оператор TVR (Televiziunea Română) във висока резолюция . Зрителите могат да ги получат чрез наземни DVB-T2 предаватели и сателит като част от SRTv пакета.

TVR1 HD и TVR2 HD също се разпространяват чрез други телевизионни оператори в Румъния.

TVR инвестира много в модернизирането на технологиите и инфраструктурата. Резултатът е разпространение на HD както на основните програми на TVR, така и възможността за продуциране и излъчване на новини, документални филми, филми, спортни и развлекателни предавания в HD.

“ TVR предприема важни стъпки към бъдещето на телевизионната индустрия. Пълният преход на TVR 1 и TVR 2 към предавания с висока разделителна способност е естествена фаза в развитието на обществената телевизия в резултат на инвестиции в технологии и инфраструктура през последните години. програми – от информационни и спортни програми до документални филми, развлечения, филми и сериали – до изключително визуално качество “, каза Дойна Градеа, президент и изпълнителен директор на SRTv.

TVR 1 HD и TVR 2 HD са част от DTH платформата SRTv на Eutelsat 16A ( 16 ° E ). TVR 1 HD замени оригиналния специализиран телевизионен HD канал, а TVR 2 HD е разположен на капацитета на комерсиалната DTH платформа Freesat Romania.

Технически параметри – TVR 1 HD:

• Eutelsat 16A (16 ° E), Freq 11.512 GHz, Pol V, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK, CA Conax

Технически параметри – TVR 2 HD:

• Eutelsat 16A (16 ° E), честота 12.643 GHz, pol V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK, CA Conax

Последвайте и ни харесайте:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial