Site icon satinfobox.com

САТЕЛИТЪТ NILESAT-301 ЩЕ БЪДЕ ИЗГРАДЕН ОТ THALES ALENIA SPACE

Кан, 4 декември 2019 г. – Thales Alenia Space, съвместно предприятие между Thales (67%) и Leonardo (33%), обяви днес, че е подписало договор с египетския оператор Nilesat за изграждане на геостационарния комуникационен спътник Nilesat-301, спечелване на договора срещу конкурентните производители.

Разположен на 7 ° западно, Nilesat-301 ще работи с Nilesat-201 за предоставяне на Ku-band услуги за Близкия Изток и Северна Африка. Nilesat-301 ще спомогне и за разширяване на предоставянето на компанията на комуникации на Ku-лента и услуги за директно цифрово излъчване в два нови големи региона на Африка, като същевременно осигурява широколентова Ka-банд връзка в целия Египет.

Като основен изпълнител, Thales Alenia Space ще отговаря за тестове за сателитно проектиране, производство, тестване и приемане в орбита. Thales Alenia Space ще осигури и сателитна система за контрол на Nilesat както в Кайро, така и в Александрия.

Сателитът е базиран на платформата Spacebus 4000-B2 и ще тежи около 4 тона при изстрелването, което е планирано за първото тримесечие на 2022 г. Той предлага експлоатационен живот над 15 години.

След Nilesat-201, Nilesat-301 е вторият геостационарен комуникационен спътник, построен от Thales Alenia Space за Nilesat. Това е и четвъртият полезен товар, разработен от Thales Alenia Space за египетския оператор.

„Радвам се, че Нилесат и неговият председател и генерален изпълнителен директор Ахмед Анис продължиха да се доверяват на нас“, заяви Жан-Лоик Гале. Президент и главен изпълнителен директор на Thales Alenia Space. „Това постижение доказва, че нашата телекомуникационна оферта отлично отговаря на нуждите на телекомуникационния пазар и че ние сме напълно способни да предложим индивидуални решения, отговарящи на специфичните изисквания на всеки оператор, да подобрим глобалната свързаност и да намалим цифровото разделение.“

Художествен изглед © Thales Alenia Space / Briot

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version