Новата играчка на EUTELSAT скоро в орбита(видео)

EUTELSAT QUANTUM - Revolutionising telecoms market

EUTELSAT QUANTUM обявява нова ера на търговската спътникова услуга, която дава възможност на потребителите в правителствения пазар, мобилността и пазарите на данни активно да определят и оформят работата и да достигат от сателит.

Използвайки базиран на софтуер дизайн, EUTELSAT QUANTUM ще бъде първият универсален сателит, който многократно се приспособява към бизнес изискванията и оперира във всеки географски регион в света.

Функциите за препрограмиране в орбита ще поставят нов стандарт за гъвкавост и ще адресират главно пазарите, които са силно променливи и мобилни, за:

  • Комуникации в движение : динамичните възможности за оформяне на лъчите и проследяването на корабите могат да бъдат оптимизирани за мощност и производителност, както се изисква от морския, аеронавигационния и сухопътния транспорт;
  • Мрежи за данни : поръчайте дизайн на широкомащабни мрежи и динамично оформяне на трафика, отговаряйки на търсенето, където и когато е необходимо;
  • Правителствени потребители : бърза реакция за обществена защита и възстановяване при бедствия, както и сигурен контрол, използвайки най-новата технология за криптиране.

ESA и космическата агенция на Обединеното кралство подкрепят разработването на основните технологии, интегрирани в EUTELSAT QUANTUM, в рамките на публично-частно партньорство, подписано от ESA, Eutelsat и Airbus Defense and Space.

Извеждането в орбита беше планирано за миналата година но е преместено за 2020 Q3 – Eutelsat Quantum – Ariane 5 ECA – Kourou ELA-3 (or H2)

Последвайте и ни харесайте:
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Exit mobile version