Телевизионният канал Da Vinci подкрепи националния ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“

Щури“ учени връчиха на финалистите в конкурса атрактивни награди от образователния тв канал

Телевизионният канал Da Vinci подкрепи националния ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“, който се проведе за първи път в България и в който се включиха над 900 ученици от цялата страна. Организатор е инвестиционният фонд PostScriptum Ventures, чиято дейност е фокусирана върху устойчиво развитие и иновации. Наградният фонд, осигурен от фонда, е на стойност над 10 000 лв. Инициативата беше подкрепена от Министерството на образованието и науката.

Като образователен телевизионен канал Da Vinci оцени високо каузата на конкурса да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху практични решения, които да допринесат за подобряване на средата, в която живеем. Затова каналът изпрати специални награди за победителите в конкурса и подаръци за всички деца, участващи във финалното събитие по награждаването на 1 март в TechnoMagicLand. „Щури“ учени, специално поканени от организаторите, връчиха наградите на Da Vinci на най-добре представилите се деца в двете основни категории. Първата категория беше за участници от 1 до 7 клас, които се включиха в конкурса, като изпратиха рисунки, свързани с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще. В тази категория бяха отличени 10 деца, всяко от които получи награда в размер от 100 лв. от организатора на конкурса и комплект за химически експерименти от Da Vinci. Втората категория беше за ученици от 8 до 12 клас, които участваха в екипи и представиха свои оригинални проекти по посочената тема, които имат желание да реализират. Тук беше отличен един екип-победител от Бургас, който получи голямата награда на PostScriptum Ventures – 5 000 лева за реализацията на проектното предложение на отбора – проект за зелена енергия – генериране на електрическа енергия при бутане на пазарски колички в магазините. Всеки участник в екипа-победител получи от организатора по 500 лева стипендия за принос! Още два отбора бяха отличени – съответно на второ и трето място, които получиха от PostScriptum Ventures парични награди за развитие на проектите, а освен това всеки участник в тези екипи получи стипендия за принос от организатора. Поради високото качество на всички представени от финалистите проекти PostScriptum увеличи наградния фонд по време на събитието и присъди допълнителни парични награди на два от проектите за тяхното по-нататъшно разработване. Da Vinci подкрепи отбора, класирал се на четвърто място – децата от Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ от Сандански с проект за пчелен апископ, чиито членове получиха от образователния телевизионен канал големи експериментаторски сетове „Експлозивна наука“. Телевизионният канал зарадва тези победители, както и всички други деца на събитието, с джобни енциклопедии и с „умни“ химикалки – подаръци, с които да поощри техния интерес към науката и стремежа им към знания и иновативни идеи.

Освен с награди за финалистите Da Vinci подкрепи каузата на конкурса „Млад иноватор“ и като предостави своя образователна детска телевизионна продукция, посветена на устойчивото развитие – „Пазители на планетата“ от поредицата „Имало едно време… планета Земя“, която беше излъчена на децата по време на събитието по награждаването. Както всички програми на канала, така и тази представи на децата по достъпен и забавен начин сериозни теми, като в случая те бяха тематично свързани с конкурса „Млад иноватор“ – опазването на околната среда и програмите за устойчиво развитие.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial