Site icon satinfobox.com

ПРОДУКЦИЯТА НА NATIONAL GEOGRAPHIC „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ПРЕДСТАВЯ ЕДНО ТРИУМФАЛНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ЧЕРТАЕ ИЗПЪЛНЕНА С НАДЕЖДА КАРТИНА НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Host Neil deGrasse Tyson enters the Palace of Life, an imaginary place of ancient towers hidden by the mists of time and enshrouded in myth. Here, he moves into its largest, most ancient realm, to walk among the life at the bottom of the sea. COSMOS: POSSIBLE WORLDS premieres March 9, 2020 on National Geographic. (National Geographic/Cosmos Studios)

Създаден от екипа на Ан Друян, Сет Макфарлън, Бранън Брага и Джейсън Кларк и с водещ световноизвестния астрофизик Нийл Деграс Тайсън, „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е вълнуваща одисея, която окрилява зрителя с възхитителното могъщество на научната перспектива

Най-обичаната научна поредица на планетата

се завръща по National Geographic

с премиера на 29.03. от 22 часа

(София) – Преди много десетилетия младият Карл Сейгън седял на килима вкъщи и си мечтаел. Представял нещо твърде необичайно за момче на неговата възраст – една картина, изпълнена с момчешки мечти за космическа ера и междузвездни пътешествия. Световноизвестният визионер Сейгън изживява тези мечти и ги споделя със света в предаването „Космос: лично пътуване“ (Cosmos: A Personal Voyage), запалвайки искрата на най-обичаната научна поредица в телевизионната история. Сега, 40 години след първото му представяне пред световната аудитория, това епично пътешествие достига нови приключенски висини с дългоочаквания си трети сезон „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“.

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще се излъчва премиерно от 29.03. в 22 часапо National Geographic. Той есъздаден под вещото ръководство на сътрудничката на Сейгън Ан Друян и смело поема щафетата, превръщайки този сезон в най-амбициозния до момента. В безкрайното търсене на познание, най-новият сезон на „КОСМОС“ отново се осланя на своя знаков, основаващ се на факти сюжет, като с лекота запознава зрителя със сложни научни понятия. Предизвикващите размишления приключения ознаменуват възможностите пред човечеството в нашата Вселена. Сезонът включва пътуване във времето до отминали епохи и представя непризнати научни герои, жертвали всичко в търсене на научни прозрения. Той пренася зрителя на едно скрито място, където е възможно да се е зародил животът на Земята, в някои от изгубените светове на нашите предци и във възможните светове на нашите далечни потомци.

Друян е отличена с награди „Еми“ и „Пийбоди“ като сценарист и продуцент на втори сезон, „КОСМОС: ПЪТЕШЕСТВИЕ В ПРОСТРАНСТВОТО“, реализиран съвместно с Бранън Брага („Орвил“, „Стар Трек“). Друян и Брага отново обединяват усилия за създаването на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“, като споделят задълженията на сценаристи и режисьори. Към тях се присъединяват и партньорите им изпълнителни продуценти от втори сезон, Сет Макфарлън („Орвил“, „Семейният тип“), Джейсън Кларк („Орвил“, „Дългият път към дома“), копродуцентът Кара Валоу („Семейният тип“, „Американски татко“) и продуцентът Джоу Микучи („Денят на патриота“, „Приятелю, Тед 2“). Световноизвестният астрофизик Нийл Деграс Тайсън от Американския природонаучен музей, водещ на четирикратно номинираната за наградата „Еми“ поредица „Да поговорим за звездите“ и автор на бестселърите „Да паднеш в черна дупка“ (Death by Black Hole) и „Писма от един астрофизик“ (Letters From an Astrophysicist), се завръща в ролята на водещ и изпълнителен научен редактор.

КОСМОС“ е много повече от едно драматично кинематографично пътешествие. Надяваме се да пробуди възможно най-широка световна аудитория за съкровените търсения, които съставляват сърцевината на науката. Ще се срещнете с нови герои, които са били готови да жертват живота си, пред това да изрекат лъжа или да застрашат бъдещето.“ – разказва Друян. – „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е една визия за бъдещето, която все още бихме могли да постигнем, ако притежаваме мъдростта и волята да действаме според онова, което ни казват учените.“

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ продължава вечното търсене на отговори за самите нас из Вселената“ – казва Тайсън. – „Поредицата изследва преплитащите се нишки на пъстрия гоблен, който представлява животът на Земята, и ни призовава да запомним тази истина, докато заедно градим бъдещето на цивилизацията.“

„Значимостта на влагането на време и средства в научни начинания от страна на нашия вид, е неизразима. С оглед на стремежа ни към едно по-дълбоко познание за Вселената около нас, за мен е чест да дам своя малък принос в извисяването на тази страст като част от продуцентския екип на „КОСМОС“ – казва изпълнителният продуцент Макфарлън, който също така озвучава президента Труман в поредицата.

Това е и най-амбициозният сезон от популярната поредица, с 13 епизода, заснети на 19 локации в 11 страни, и включващ над хиляда талантливи личности от всякакви сфери, включително и дублиращи актьори, за да пренесе зрителите до далечни звезди и непознати предели.

Творческият екип от изтъкнати творци включва номинирания за наградата „Еми“ Карл В. Линденлауб („Денят на независимостта“, „Старгейт“), носителката на „Оскар“ и номинирана за наградата „Еми“ дизайнер на костюми Рут Е. Картър („Черната пантера“, „Корени“), носителя на наградата „Еми“ и номиниран за „Оскар“ композитор Алън Силвестри („Отмъстителите“, „Форест Гъмп“, „Контакт“), отговорника по визуални ефекти Джеф Оукън („Сблъсъкът на титаните“, „Кървав диамант“), и анимационните директори Лукас Грей („Семейство Симпсън“, „Семейният тип“), номинирания за наградата „Еми“ Брент Уудс („Американски татко“, „Семейният тип“) и номинирания за „Оскар“ Дюк Джонсън („Аномализа“, „Mary Shelley’s Frankenhole“).

Сред множеството актьори, чиито гласове ще чуем в този сезон, са номинираният за наградите „Еми“ и „Златен глобус“ актьор сър Патрик Стюарт („Стар Трек“, „Х-Мен“) като астронома с немско-британско потекло Уилям Хершел, номинираният за „Оскар“ Виго Мортенсен („Зелената книга“, „Властелинът на пръстените“) като съветския ботаник и генетик Николай Вавилов, и Джъд Хърш („Красив ум“, „Денят на независимостта“) като Робърт Опенхаймер, прочут като „Бащата на атомната бомба“. Саша Сейгън, дъщеря на Друян и Сейгън, се появява в ролята на майката на Сейгън – Рейчъл Грубер Сейгън.

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще се излъчва всяка неделя в рамките на 13 седмици, от 29.03. в 22 часа. Предаванетоще се излъчва в САЩ и в 172 страни, на 43 езика по цял свят. Предишният сезон е гледан от над 135 милиона души по целия свят.

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ се продуцира за National Geographic и FOX от Cosmos Studios, компанията, съоснована от Ан Друян през 2000 г., и Fuzzy Door на Сет Макфарлън. Друян и Брага са сценаристи и режисьори на поредицата. Друян, Макфарлън, Брага и Кларк са изпълнителни продуценти. Кара Валоу („Семейният тип”, „Американски татко”) е копродуцент, а Джоузеф Микучи („Денят на патриота“, „Приятелю, Тед 2“) е продуцент. За National Geographic изпълнителен продуцент е Кевин Мос, а Джеф Даниълс е изпълнителен вицепрезидент на глобалните нескриптирани програми.

За NationalGeographicPartners

National Geographic Partners LLC, съвместно дружество между National Geographic Society и Disney, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 131 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

За Cosmos Studios

Съоснована през 2000 г. от изпълнителния директор и визионер Ан Друян в Итака, базираната в щата Ню Йорк Cosmos Studios създава, продуцира и разпространява във всички медии научноразвлекателно съдържание, което изпълва очите, ума, сърцето и душата.

Cosmos Studios цели да събори стените, които изолират толкова много хора от достиженията на науката. Ние работим за демистифицирането на езика, ценността и драмата на науката, за да дадем на всеки силата на нейната завинаги революционна методология.

Карл Сейгън и онези, които имаха привилегията да работят с него, показаха, че съществува световен апетит за развлекателно съдържание, което отразява назряващото ни осъзнаване на космическата еволюция и нашето място в нейната велика история. Налице е глад, обхванал цялата планета, за образи и мечти, отразяващи радикално промененото ни разбиране за това, кои сме, къде сме, кога сме… и накъде бихме могли да поемем, какви бихме могли да станем.

В сътрудничество с отличени с награди писатели, художници, кинотворци, продуценти, изследователи, инженери, просветители и нарастващ брой партньори от областта на науката, комуникациите и финансите, ние се стремим да докоснем аудиторията с духовната извисеност, която носи осъзнаването на най-важното научно прозрение – нашето единство с Космоса.

Намерете ни на www.cosmosstudios.com

във Фейсбук на www.facebook.com/CosmosStudiosOfficial/

в Туитър на www.twitter.com/cosmosstudios

в Инстаграм на www.instagram.com/cosmosstudiosofficial/


За Fuzzy Door

Начело със сценариста, продуцента и режисьора Сет Макфарлън и президента Ерика Хъгинс, Fuzzy Door е продуцентската компания, която стои зад едни от най-успешните филмови и телевизионни проекти в днешно време. С язвителната си непочтителност, хаплива сатира, нарушаващ правилата хумор, интригуваща социална проблематика и увлекателен наратив, компанията си е създала завидно портфолио с качества, спечелили ѝ много награди. Понастоящем тя продуцира хитовата космическа приключенска поредица „Орвил”, обичаната и отличена с наградата „Еми” комедийна поредица „Семейният тип”, която сега празнува своята 20-годишнина, и любимата на феновете поредица „Американски татко”, чийто 14-и сезон се излъчва в момента. Fuzzy Door стратегически надгражда успеха на поредицата от 80-те години на 20-и век “Космос”, продуцирайки отличената с награди поредица „Космос: Пътешествие в пространството”, която получи 13 номинации за наградата „Еми” и е гледана от над 135 милиона души по целия свят. Сега компанията се стяга за следващото попълнение „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ”, което ще бъде излъчено през 2020 г. В областта на пълнометражните филми Fuzzy Door е създала няколко комерсиално успешни комедии като „Приятелю Тед”, „Приятелю Тед 2” и „Който оцелее, ще разказва”, които заедно постигнаха световен бокс офис от над 800 милиона долара. Компанията се е посветила на прокарването на социално осъзната и интелектуално ангажираща нишка през проекти, вдъхващи живот на безстрашни, новаторски и дръзки истории, докато същевременно поддържа своята запазена марка от чувство за хумор и почуда.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version