Site icon satinfobox.com

Люксембург изпраща подкрепа на света в момент на коронавирусна криза

Най-големите участници в космическата, комуникационната и излъчващата индустрия от цял ​​Люксембург обединиха усилия, за да подкрепят хората по света по време на настоящата коронавирусна криза (COVID-19). Те ще им помогнат да преодолеят изолацията и карантината.

Денят на астероидите, официалният ден, спонсориран от ООН за насърчаване на глобалната осведоменост и информираността за астероидите, и Европейската космическа агенция (ESA) подготвят проекта #SpaceConnectsUs, виртуално място за срещи на астронавти, учени и знаменитости. Те ще говорят за живота в изолация и самота, ще изпратят послание за надежда, ще говорят за наука и взаимна подкрепа. За всички онези, които в момента са изправени пред кризата във връзка с COVID-19.

#SpaceConnectsUs предлага на деца, млади хора и техните семейства и приятели дистанционна конференция с астронавти и гости от цял ​​свят, за да говорят за своя опит и живота си в затворени пространства. Програмата е некомерсиална, дигитална и 100% безплатна.

Той ще бъде достъпен на пет езика (английски, френски, немски, италиански и холандски) на www.asteroidday.org, www.spaceconnects.us и www.esa.int. Можете да го гледате днес, четвъртък, 26 март, от 16:00 до 21:00 ч. CET. Както потребителите на телевизионни оператори, така и потребителите на сателитна телевизия могат да настройват програмата от ASTRA 1M със следните технически параметри:

технически параметри – SpaceConnectsUs:• Astra 1M ( 19.2 ° E ), Freq 11.626 GHz, Pol V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S / QPSK, FTA

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version