Site icon satinfobox.com

Nokia 8.1 – нов стандарт и цена при флагманите

Флагмански изображения от ZEISS Optics, екран PureDisplay и подобрени характеристики с ценово предимство сред флагманите

HMD Global, домът на телефоните Nokia, представи Nokia 8.1, най-новият флагман на компанията,който се присъединява към категорията на достъпни смартфони. Редом с други смартфони Nokia в тази категория, като отличения с награди Nokia 7 plus, Nokia 8.1 предлага изключителни изображения благодарение на високо чувствителни сензори, от водещите в индустрията ZEISS Optics с добавена оптична стабилизация на изображенията (OIS). Екранът е с патентованата PureDisplay технология и поддържа HDR 10, като гарантира прецизно възпроизвеждане на цветовете. Технологията предоставя невероятно зрително изживяване дори при ярка слънчева светлина. В основата е чипсетът, който гарантира гладка работа и издръжливост на батерията до 2 дни с едно зареждане.

Всичко това идва в съвременен дизайн и прецизна изработка на корпуса, съвсем очаквани от смартфон Nokia. Моделът е с Android 9 Pie, и предоставя най-актуалното Android изживяване.

Юхо Сервикас, главен продуктов директор в HMD Global, заяви:

„С Nokia 8.1 продължаваме да налагаме високи стандарти в този ценови сегмент. Предлагаме подобрено представяне с процесор, с архитектура от последно поколение, двойни камери със сензор – еталон в индустрията, OIS и ZEISS оптика за отлично изображение при ниска осветеност и новата технология PureDisplay HDR.

Освен че предоставяме изящна изработка и очакваното качество от смартфон Nokia, ние осигуряваме на нашите фенове най-новото Android 9 Pie изживяване, за да се насладят на последните иновации от Android, включително Digital Wellbeing. Можете сами да се убедите, че феновете ни са в основата на всяко инженерно решение. Искаме да им дадем превъзходни преживявания – и се надяваме, че потребители ще се съгласят, че Nokia 8.1 въплъщава отлични технологични постижения на достъпна цена.“

Отлични фотографски възможности с флагмански технологии

Благодарение на перфектната комбинация на софтуер и хардуер Nokia 8.1 е с изключителни възможности за фотографии при ниска осветеност. Основната 12 мегапикселова камера с ZEISS Optics е с водещия в индустрията 1/2.55″ суперчувствителен датчик с големи 1,4 микрона пиксели за прецизно заснемане на светлина, предоставяйки изключително детайлни изображения. С комбинацията от технология за оптично стабилизиране на изображението (OIS) и изключително бърз автофокус, Nokia 8.1 позволява заснемане на ясни изображения и видеоклипове. Широката бленда може да се настройва ръчно при режима Pro Camera.

На свой ред 20-мегапикселовата, адаптивна, предна камера позволява заснемането на великолепни селфита дори при нощна осветеност, тъй като слива информацията от 4 пиксела в един суперпиксел. Можете също така да заснемете филми като истински професионалист благодарение на 4k видео и висококачествения обемен звук с технологията за пространствен аудио запис на Nokia.

Създавайте портрети със студиен стил, с популярния боке ефект (преливане на фоновото изображение), чрез допълнителния 13-мегапикселов сензор за дълбочина на изображението. Освободете креативността си с интерфейса Pro Camera, за да придобиете максимален контрол върху изображенията. Сега можете да заснемете ново поколение #Bothie, с основната и предната камера заедно, и с екстри с изкуствен интелект – 3D фигури, филтри и забавни маски, визуализирани директно върху вашите снимки и видеа и да ги излъчвате от приложението в реално време.

Повишена производителност и PureDisplay

Тъй като смартфоните бързо се налагат като основен екран за гледане на видео съдържание, всеки се нуждае от смартфон, създаден за това съдържание, с подходящи характеристики за средата, в която се намира. Nokia 8.1 е вторият смартфон на Nokia, който идва с технологията на екрана PureDisplay за по-добро зрително изживяване. Визуализациите са на друго ниво с технологията HDR 10, която осигуряват висок контраст, голяма яснота и при ярка слънчева светлина. Когато играете или гледате видеоклипове, дисплеят ви ще осигури възможно най-добрата картина.

За да гледате в движение цялото това реалистично съдържание, се нуждаете от изключително дълготраен живот на батерията. Nokia 8.1 ви позволява до два дни работа с едно зареждане. Трайната батерия и мобилната платформа Snapdragon 710 дават на Nokia 8.1 силата да пребори всяка задача без да се замисля. С 35% по-бърза графика, 20% по-висока производителност от предходното поколение – Snapdragon 660. Смартфонът има два пъти повече мощ за приложенията с изкуствен интелект благодарение на многоядрения AI енджин. Звукът се поддържа от Qualcomm® aptX™ кодек, което гарантира на меломаните висококачествено, безжично аудио по Bluetooth.

 Извеждаме смартфон изживяването в ново измерение със сливане на физическия свят и дигиталното съдържание, чрез ядрото поддържащо добавена реалност. С приложенията Human Anatomy, Magic Plan, и Jenga AR, можете да визуализирате и учите за нервната система в 3D, можете да създавате графики и схеми за бъдещи ремонти, докато се разхождате в дома си, или да подреждате познатите Jenga блокчета на масата, без да разтребвате, когато кулата се срине.

Дизайн по най-високите стандарти

Nokia 8.1 навлиза в нова ера на прецизната изработка и маниакален фокус върху детайлите. Разстоянието между панелите е по-малко от дебелината на косъм. Така е постигнато високо качество на изработката и изключително издръжлива структура, която се очаква от смартфон Nokia, с изчистен, европейски дизайн.

 Корпусът е от екструдиран алуминий, серия 6000, с отлята централна част, за най-ефективно оползотворяване на материалите. Дизайнът умело се възползва от елегантния контраст между извито стъкло, полиран метал и по-грубо полирани повърхности. Външният вид на устройството е допълнително подобрен с процес на двойно анодиране, надграждащ върху обичаният от феновете дизайн на Nokia 7 plus. Изрязаните ръбове комуникират смелата заявка, че ще устои на ежедневните изтървания и удари.

Nokia 8.1 притежава 6.18 инчов, Full HD+ екран, който се простира от ръб до ръб на лицевата страна. Така можете да се насладите на любимите си филми и приложения в движение, на дори по-голям екран от Nokia 7 plus ( дисплей 6 инча).

 Чист, сигурен и актуален Android 9 Pie, с програмата Android One™

Nokia 8.1 е първият смартфон на Nokia с предварително инсталиран Android 9 Pie. Той е част от програмата Android One, която гарантира най-доброто изживяване и иновации от Android. Nokia с Android One осигурява голямо пространство за съхранение, дълъг живот на батерията и осигурени ежемесечни актуализации на сигурността, както и актуализации на операционната система, за три години напред.

 Джон Голд, директор на Android One Partnerships в Google:

„Като важен партньор за Google, HMD Global създаде разнообразно портфолио от устройства включени в програмата Android One. Ние сме развълнувани да продължим партньорството си с HMD Global и да приветстваме Nokia 8.1, първият смартфон с Android 9 Pie. Android 9 подобрява използването на Nokia 8.1 с интелигентни и опростени решения в пакет с Digital Wellbeing.

Nokia 8.1 е снабден с Android 9 Pie, който включва функции, задвижвани от изкуствен интелект, правещи устройството ви по-интелигентно и по-бързо, като в същото време се адаптира към поведението ви, докато го използвате, затова смартфонът ви се подобрява с течение на времето. Адаптивната батерия ограничава използването на енергия от приложения, които не използвате често, а App Action технологията прогнозира какво ще направите и подпомага по-бързото му осъществяване. Тези функции допълнително рационализират работата с устройството и подобряват цялостното ви преживяване с Android. Nokia 8.1 също така съчетава възможностите на Google Assistant с Dual-Sight, така че можете да направите #Bothie снимки и видеоклипове и да ги публикувате директно в YouTube.

Nokia 8.1 ще получава за три години месечни актуализации на сигурността и две основни актуализации на операционната система, което се гарантира от програмата Android One. Освен това, Google Play ™ ви защитава чрез сканиране на над 50 милиарда приложения на ден, за да предпази телефона ви от злонамерен софтуер. Това прави Nokia 8.1 сред най-сигурните телефони на пазара. Той също така предлага лесен достъп до полезни иновативни услуги, включително Google Assistant, както и Google Photos с безплатно неограничено, хранилище за висококачествени снимки. Nokia 8.1 е и част от програмата Android Enterprise, което означава, че тя се препоръчва от Google като най-добър избор за професионалисти.

Наличност

Nokia 8.1 ще е наличен в цветова комбинация синьо и сребро.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version