Site icon satinfobox.com

Специална eBay програма стартира в подкрепа на българските търговци

София, 18 юни, 2020 – eBay стартира програмата Always Open, за да подкрепи предприемачите в България и да им помогне да управляват бизнеса си дори след непредвидимо предизвикателство като пандемията COVID-19. Компанията предлага на търговците нови възможности за износ на дребно за малкия и среден бизнес, като същеременно им предоставя повечето от услугите си безплатно.

Платформата за онлайн търговия eBay разработи нова програма, насочена към малките и средни бизнеси, които разполагат с над 100 различни артикула в инвентара си. Допуснатите до участие в програмата фирми ще получат безплатно абонамент за eBay Store в Premium или Megastore секциите за три месеца, достъп до програмата за обучение по експорт, 50 000 обяви до края на месец юли и възможност за персонално съдействие от съветник за развитие на бизнеса.

Иля Кретов, генерален мениджър на Глобални пазари с висок потенциал за развитие на eBay:

„Кризата, причинена от пандемията, принуждава предприемачите да търсят алтернативни начини за развитие на бизнеса си. Нашите данни показват, че износът вече е един от тях – броят на българските търговци на платформата се е увеличил с 25% през последните три месеца. Миналата година стартирахме програмата за насърчаване на износа Export Revival, за да помогнем на българския бизнес да започне да продава по целия свят. Десетки търговци се включиха в обучението и сега успешно управляват своите международни търговски операции. България е приоритетен пазар за моя екип в eBay – пазарът има силен експортен потенциал и уникални продукти, които да споделя с целия свят. На платформата има над 11 000 активни търговци от България, като много от тях развиват бизнеса си в партньорство с eBay вече над десет години. Сега бихме искали да помогнем на повече малки и средни предприятия да преминат през кризата и да запазят магазините си отворени в този период. Наскоро стартиралата програма в eBay, Always Open, има за цел да подкрепи българските предприемачи и да им даде възможност да бъдат независими от всякакви препятствия, както сега, така и в бъдеще. Програмата се доказа като много ефективна за стотици фирми в Гърция, Израел и Русия.“

Вътрешната статистика на eBay показва значителен ръст в продажбите по време на карантината от български фирми в няколко основни категории продукти. Хиляди потребители по целия свят са закупили български продукти за грижа за кожата и козметика. Продажбите на бои за коса са се увеличили с 330%, тези на кремове и други продукти за кожата на краката с 35%, на подхранващите и пилинг маски с 678%, на стилизиращите продукти за коса с цели 2539, а на кремовете за поддържане кожата на ръцете и ноктите – със 72 процента. Други потребители пък предпочитат занаятите и готвенето пред процедурите за красота – продажбите на продукти за печива и приготвяне на десерти са се увеличили с 1137%, а тези на играчките и минифигурките от типа на Lego са скочили с 477 процента. Друга успешна категория по отношение на експортните продажби е тази за оборудване и части за басейни с ръст от 410% в България. Най-активните потребители, направили покупки от български търговци в eBay, са от САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Франция и Испания – те са закупили общо над 700 000 артикула от март до май 2020 година.

За повече информация за програмата и условията за участие може да посетите страницата на програмата Always Open. Изчерпателна и актуална информация относно износа и подкрепата на съществуващите търговци в платформата е достъпна в експорт страницата на eBay.

###

За eBay

eBay Inc. (NASDAQ: EBAY) е глобален лидер в онлайн търговията и управлението на платформи като Marketplace и Classifieds. Ние свързваме милиони търговци и купувачи по целия свят, като създаваме възможност за всеки, чрез платформи за онлайн търговия. Основана през 1995 г. в Сан Хосе, Калифорния, eBay е една от водещите в света и най-оживени пазарни платформи, на която всеки може да открие уникални продукти и ценови предложения.

За повече информация за компанията и портфолиото й от глобални търговски марки посетете www.ebayinc.com.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version