Site icon satinfobox.com

Световният ден на НЛО по канал Da Vinci

В Световния ден на НЛО – 2-ри юли, гледайте Da Vinci от 22.00 до 00.00 ч., за да надникнете в някои от най-новите научни проучвания на Космоса. И ако мислите, че търсенето на извънземни е просто научна фантастика, подгответе се да бъдете изумени!

Документалната продукция “Вояджър: Последната граница“ на 2-ри юли в 22.00 ч. разказва историята на космическата мисия „Вояджър“ със записи и изображения от архивите на НАСА и Би Би Си. Зрителите ще видят невероятни реални кадри от „Вояджър“ и ще се запознаят с учените, които са работили по мисията или са били вдъхновени от изумителното пътешествие на „Вояджър 1“ и „Вояджър 2“ през последните десетилетия. От изстрелването си в орбита през 1977 година двата малки безпилотни космически кораба, всеки носещ златен диск с послания от Земята, основно променят разбирането ни за Космоса. Планирано е това да бъде първият път, когато някой създаден от човека предмет ще посети най-отдалечените планети на Слънчевата система – Юпитер, Сатурн, Нептун и Уран. По пътя си „Вояджърите“ откриват много от забележителните чудеса на Слънчевата система. А сега те са на друго пътешествие, като първите конструирани от човека обекти, напуснали границите на Слънчевата система, за да навлязат в друга галактика.

На 2-ри юли Da Vinci представя и премиерния документален филм „Извънземни: Големите идеи“, който разглежда един от най-вълнуващите и дълбоки въпроси, които можем да зададем – сами ли сме във Вселената? Търсенето на извънземни вече не е научна фантастика, а въпрос, който ангажира някои от най-големите умове в науката. В продукцията професор Мартин Рийс представя съвременните търсения на извънземни и теорията, че идеята ни за извънземен живот е напълно погрешна. През 2015 г. професорът създава екип от учени, за да търси разумен живот във Вселената. Чуйте го как представя постигнатите от тях резултати. Разглеждайки науката зад съвременните търсения на извънземен живот, Рийс излага теорията, според която трябва да търсим по-скоро машини, отколкото органични същества. Сами ли сме във Вселената? Ако не, как би изглеждал този извънземен живот? Отговорите на учените ще ви смаят на 2-ри юли в 23.00 ч. по канал Da Vinci!

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version