RSCC пуска нови два сателита в орбита! (ОБНОВЕНА)

Изстрелването на руските телекомуникационни спътници Express 80 и Express 103, които ще летят в полунощ с ракета-носител Proton M, ще бъде най-продължителният в историята. Според Роскосмос отделянето на първия сателит от горния блок Breeze M се очаква след 17 часа и 59 минути. Вторият ще бъде пуснат след още 17 минути. Мисията ще отнеме малко повече от 18 часа! 

Изпращането на руските сателити в орбита първоначално беше планирано за по-ранна дата, но ракетата беше върната в Москва, за да замени части с ниско качество, намерени в космическото пристанище. Изпълнителният директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин заяви, че фабричният дефект е допуснат през 2015-2016 г. при производството на отделни части в централата на завода за производство на вагони в Челябинска област. Произведени от Informacionnyje Sputnikowyje Sistemy (ISS) телекомуникационните спътници Express 80 и Express 103 за оператора RSCC ще работят в геостационарна орбита съответно 80Е и 96.5E. Те са предназначени да предоставят комуникационни и излъчващи услуги в обхвата  C, Ku и L на територията на Русия и страните от ОНД.

РН Proton Breeze M е насрочен за изстрелване от козмодрум Байконур тази вечер от 0:27 ч. бг време.

На живо може да се наблюдава чрез интернет адреси:

https://www.roscosmos.ru/28888/

Актуализация: Във връзка с необходимостта от извършване на допълнителни проверки на компоненти и сглобки, Държавната комисия реши да отложи изстрелването на ракетата-носител Proton-M и космическите кораби # Express103 и # Express80 до дата за резервен старт. Стартирането е планирано за 31 юли, в 00:25:19

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial