Site icon satinfobox.com

Турския канал atv на 27 години

ATV, водещият канал от турските телевизии, който започна да излъчва на 9 септември 1993 г., вече е на 27 години. То успя да се превърне в телевизия, която е направила своя отпечатък в историята на турската телевизия с от началото и в продължение на 27 години, телевизионните сериали, по които е запалена телевизионната аудитория, и програмите, които разбиват рекордите на рейтинга.

Показвайки своята иновация със стратегията си в цифровите медии, ATV постигна много успехи като най-следвания, най-гледания и най-почитан канал на цифровите платформи. Съдържанието на ATV, както Турция, така и арабски, на няколко езика, главно испански и цифрови платформи в страната, вижда голям интерес.

Сериалите ATV оказват голямо влияние върху популяризирането на Турция и турската култура и се обичат, продават се в чужбина и продължават своя успех. ATV не само печели много награди със своите телевизионни сериали, но е и една от незабравимите с големия интерес на публиката.

ATV (стилизирано като atv ) е турска безплатна телевизионна мрежа, . ATV е съкращение от Actual Television ( Aktüel Televizyonu ). Към август 2013 г. ATV е най-популярният канал в Турция с пазарен дял от 22%.

ATV е основана от Dinç Bilgin , който е първоначалният собственик на канала. Каналът се промени собствеността си от Ciner Medya Grubu през 2002 г.През 2007 став собственик на канала Calik Holding a през 2013 на сегашната медия Turkuvaz.

ATV премина към широкоформатен формат 16: 9 от 4 септември 2013 г.

atv HD е каналът с висока разделителна способност на ATV , който е тръгва на 24 април 2011 г. и излъчва едновременно със стандартна резолюция . Каналът се разпространява чрез Türksat 42е 12054 H 27500 5/6 честота. atv е първият национален канал, който излъчва вечерните новини в HD .

През февруари 2020 г. думата HD беше премахната от логото.

Втория политематичен канал a2 стартира на 16 ноември 2016 г. и започна пробно излъчване. Първоначалното си излъчване започна в понеделник, 28 ноември 2016 г.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version