Site icon satinfobox.com

eBay обяви кои са първите, най-скъпите и най-популярните артикули, продавани от и в България от създаването на платформата до днес

Jaguar XKR 2013 с цена 32 085 щатски долара и Porsche 928 S4 Strosek, продадено за 31 863 долара, са сред първите 10 най-скъпи артикула, продадени от България

Продуктите от категория Мода са най-търсените от българите за всички времена

София, 18 септември 2020 г. – През септември eBay, един от лидерите в световната онлайн търговия, отбелязва своята 25-годишнина. По този повод платформата върна стрелките на часовника назад и за България и сподели информация за първите покупки и продажби, направени от наши сънародници, за най-скъпите артикули, продадени от страната ни в чужбина, както и за най-търсените у нас продукти по категории.

Данните сочат, че както за потребителите по света, така и за тези в България, именно eBay е мястото, на което могат да се намерят и най-новите технологични артикули, и истински находки от близкото и далечното минало. Според архивите, покупки и продажби на eBay от България започват през 2001 г., като първата продажба, регистрирана на платформата от нашата територия е автентична войнишка манерка от Втората световна война, а първият предмет, купен от българин, отново е свързан с историята – оригинален щик от Първата световна война. Първите предмети, продадени от България и с отбелязани цени в архива на платформата, отново са военни артефакти – два сета от пощенски марки от Втората световна война на стойност 5 и 9 щатски долара. Първата покупка, направена от България, чиято цена ни е известна, е на три дънни платки Socket 7, които сами по себе си също вече са антики.

Технологиите са на фокус и в класацията на най-скъпите предмети, продадени от българи на eBay за всички времена. Тя се оглавява от Rovion RX 130 робот за видеоинспекция на индустриални тръби на стойност 33 000 щатски долара. На втора и трета позиция се нареждат автомобили – Jaguar XKR 2013 с цена 32 085 долара и Porsche 928 S4 Strosek, продадено за 31 863 долара. Челната петица на най-скъпите предмети, продадени от България, се завършва от джобни часовници – Charles Gretton Verge Fusee и Louis-Benjamin Audemars, всеки на стойност 30 000 щ. долара.

Ето ги и 10-те най-скъпи предмети, продадени от България чрез eBay през последните 25 години:

1. Робот за видеоинспекция на тръби Rovion RX 130 – $ 33 000, ноември 2017

Фото кредит: Photographie Monschau

2. Автомобил Jaguar XKR 2013 Facelift 5.0 V8 550 HP CABRIO – $ 32 085, април 2017

3. Автомобил Porsche 928 S4 Strosek – $ 31 863, януари 2019

4. Джобен часовник Charles Gretton Verge Fusee – $ 30 000, август 2017

5. Джобен часовник Louis-Benjamin Audemars с вечен календар, лунна фаза и минутен репийтър – $ 30 000, април 2016

6. Мотор Harley Davidson Street Glide FLHX Screamin eagle 120R – $ 27 270, юли 2014

7. Джобен часовник от епохата на династия Куинг с календар и перлено-емайлов циферблат – $ 25 500, юни 2016

8. Мотор Harley Davidson Electra Glide Ultra – $ 25 489, декември 2013

9. Джобен часовник Patek Philippe Observatory Chronometer – $ 24 000, април 2016

10. Настолен часовник Patek Philippe Chronometro Gondolo Doctor’s Memento Mori Skull – $ 23 450, юли 2017

eBay обобщава и кои са най-търсените в България артикули за изминалите 25 години. Оказва се, че не антиките, колекционерските находки и луксозните автомобили и часовници вълнуват най-много българите, а продуктите в категориите Мода (най-вече грим, козметика за кожата и стилизиращи продукти за коса), Авточасти и аксесоари (предимно за поддръжка и тунинговане на автомобилите) и Дом и градина (основно кухненски уреди, посуда и оборудване за барове, аксесоари за домашни любимци, материали за творчески занаяти и продукти за обезопасяване на домовете с малки деца). Сред най-купуваните артикули през последните години са заздравителите за нокти и като цяло продуктите от категорията Грижа за ноктите, маникюра и педикюра с над 47 000 закупени артикула от България само през 2019 година.

Износът от България чрез eBay бележи ръст и страната ни се нарежда на втора позиция по продажби след Израел в рамките на групата „Глобални пазари с висок потенциал за развитие“ във вътрешната структура на платформата, която обхваща Източна и Южна Европа, както и Скандинавските страни, ОНД, Близкия Изток, Югоизточна Азия, Китай, Африка, Централна и Латинска Америка.

На своята 25-а годишнина eBay прави подарък на българските бъдещи и настоящи продавачи на платформата – персонализирана поддръжка и безплатно отваряне на магазин в eBay. Ако някога сте се питали как да продавате продуктите си онлайн и как да достигнете до повече международните пазари, сега е моментът да се възползвате от безплатната програма за България. Кандидатствайте тук: https://export.ebay.com/en/new-sellers/?utm_source=BG_PressRealese_25

###

За eBay

eBay Inc. (NASDAQ: EBAY) е глобален лидер в онлайн търговията и управлението на платформи като Marketplace, StubHub и Classifieds. Ние свързваме милиони търговци и купувачи по целия свят, като създаваме възможност за всеки, чрез платформи за онлайн търговия. Основана през 1995 г. в Сан Хосе, Калифорния, eBay е една от водещите в света и най-оживени пазарни платформи, на която всеки може да открие уникални продукти и ценови предложения. През 2019 г., търговците в eBay регистрираха 90 милиарда долара брутен обем от стоки. За повече информация за компанията и портфолиото й от глобални търговски марки посетете www.ebayinc.com.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version