Site icon satinfobox.com

News UK потвърждава стартирането на телевизионен канал в стил Fox News

Британският регулатор Ofcom е лицензирал Рупърт Мърдок за News UK TV . Интересното е, че това не е единственият канал за новини, който се готви да стартира на Британските острови.

GB News, пък е създаден от Андрю Нийл. Подобно на News UK TV, той възнамерява да стартира през пролетта на 2021 г. Както News UK TV, така и GB News вярват, че на пазара има място за нови новинарски канали, насочени към британски зрители, които не гледат BBC.

Според сегашния график News UK TV трябва да излъчва само вечер – приблизително 4 до 5 часа на ден. Програмата трябва да се състои от политическо шоу, ежедневни интервюта и вечерни новини.

News UK TV, под надзора на бившия шеф на Fox News и CBS News Дейвид Роудс, вероятно ще излъчва свободно , съобщи The Guardian и компанията иска програмата да се предоставя главно онлайн като стрийминг услуга. Операторът вече е кандидатствал за пълен лиценз от Ofcom, което означава, че станцията вероятно ще излъчва и като традиционен телевизионен канал.

Тази тактика се различава значително от проекта GB News, който вече е осигурил места на големи платформи за разпространение като Freeview. Програмата е подкрепена от американския медиен гигант Discovery и иска да създаде много по-амбициозен 24-часов канал за новини със собствен национален екип от репортери. Стартирането се очаква в началото на 2021 г. под ръководството на бившия шеф на Sky News Australia Ангелос Франгопулос и Андрю Нийл, които преди това са работили в Би Би Си дълги години.

Въпреки спекулациите от пазара, че GB News може да има затруднения с набирането на около 50 милиона паунда за стартиране на проекта, компанията е уверена, че ще събере пари и ще обяви създаването на около 100 журналистики във Великобритания до края на годината.

Империята на медийния магнат Рупърт Мърдок – сега значително намалена след продажбата на Sky на Comcast и 21st Century Fox на Disney – наскоро не придоби книгоиздателя Simon & Schuster, което означава, че вероятно търси алтернативни инвестиции и придобивания.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version