Site icon satinfobox.com

ДОКУМЕНТАЛНАТА ПРОДУКЦИЯ НА NATIONAL GEOGRAPHIC „МОРЕ ОТ СЕНКИ“ ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЪЧЕНА ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА СОФИЯ ДОКУМЕНТАЛ

Vaquita CPR rescue base in the coastal waters of San Felipe. (photo credit: National Geographic)

Специален акцент в програмата със събития ще бъде дискусия за филма с режисьора Рихард Ладкани и продуцента Волфганг Кьоплер,

която ще се проведе на 13 декември, неделя, от 16:00 часа

(София) – Всекидневникът „Лос Анджелис Таймс“ я определя като „смразяващ, реален криминален трилър“ и „целенасочен, впечатляващ труд“. Документалната продукция „МОРЕ ОТ СЕНКИ“, отличена с награда на кинофестивала „Сънданс“, ще бъде една от петнадесетте вълнуващи истории, представени по време на София Документал тази година. Освен, че самият филм ще бъде достъпен на stream.documental.bg от 10-и до 18-и декември, програмата на фестивала ще предложи на аудиторията си и специално събитие, свързано с продукцията.

На 13 декември, неделя, от 16:00 часа, ще се проведедискусия за „МОРЕ ОТ СЕНКИ“ с режисьора Рихард Ладкани и продуцента Волфганг Кьоплер, организирана в партньорство с National Geographic. Модератор на дискусията ще бъде Милена Филчева, маркетинг директор Балкани, The Walt Disney Company Bulgaria. Можете да гледате дискусията на живо и да задавате въпроси на страницата на National Geographic във Facebook.

Продукцията, представена от режисьора Ладкани и Terra Mater Factual Studios, в партньорство Malaika Pictures и продуцентската компания на актьора Леонардо ди Каприо Appian Way, акцентира върху бедствие, което застрашава едно от най-удивителните природни местообитания на планетата Земя. Филмът, изпълнен с напрежението на холивудски трилър, представя единствена по рода си спасителна мисия, която обединява усилията на мнозина в борбата срещу изчезването на един морски вид.

В Калифорнийския залив се води истинска война от мексиканските наркокартели и китайски трафиканти. Специфичната за този район риба тотоаба (totoaba) е обект на бракониерство, което се развива с тревожни темпове заради суеверното вярване сред някои общности в Китай, че плавателния ѝ мехур, който струва повече от злато, притежава чудотворни лечебни свойства. Уловът на тези изключително редки риби, наричани още „кокаина на морето“, осигурява милиони долара за черния пазар, който застрашава не само тяхното съществуване, но и на всички морски видове в района, включително застрашените от изчезване китове вакита (калифорнийски морски свине).

Действието в документалния трилър „МОРЕ ОТ СЕНКИ“ се развива сред размирните улици на рибарското градче Сан Фелипе, в бляскавия метрополис Мексико сити и в привидно спокойните крайбрежни води на полуостров Долна Калифорния. Филмът разкрива обединените усилия на един екип, включващ способни морски учени, еколози с най-доброто съвременно оборудване, разследващи журналисти и агенти под прикритие в тази спасителна акция. Те излагат живота си на опасност, за да спасят последните останали калифорнийски морски свине и да предадат една безмилостна международна престъпна организация на правосъдието.

Не пропускайте да видите вълнуващата продукция „МОРЕ ОТ СЕНКИ“ по време на София Документал в периода 10-и до 18-и декември, както и да станете свидетели на вдъхновяващата дискусия с режисьора Рихард Ладкани и продуцента Волфганг Кьоплер на 13 декември, неделя, от 16:00 часа

За National Geographic Documentary Films

Мисията на National Geographic Documentary Films е да представя качествени пълнометражни документални филми, отразяващи съвременни, провокативни и глобално значими проблеми, привличайки едни от най-добрите филмови екипи в света. National Geographic Documentary Films е дивизия на National Geographic Partners, съвместно дружество между Disney и National Geographic Society. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 132 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version