satinfobox.com

Discovery Showcase HD и Fine Living спряха

Американската компания Discovery затваря три от платените си документални канали. От днес няма да се излъчват Fine Living, Discovery Showcase HD и Discovery World . 

Discovery Communications реши да оптимизира портфолиото си от линейни канали и ще спре да произвежда и разпространява три от своите тематични станции, Discovery Showcase HD , Fine Living и Discovery World, от 2021 година . Първите две се излъчват и на българският пазар, третият от които беше изтеглен преди няколко години.

Discovery е придобива Scripps Network през 2017 г. Това придоби и гореспоменатата станция Fine Living, но и други канали като Food Network и Travel Channel, които ще останат в експлоатация.

Fine Living се фокусира върху показване на начина на живот – обновяване на дома, гастрономия и пътувания. Discovery би искал да предложи някои видове програми в предстоящата програма HGTV (Home & Garden TV), която вече се излъчва в някои страни – например в Германия или Обединеното кралство, където програмата дори се излъчва свободно ( FTA ).

При Булсатком вече има и тестова карта на мястото на Fine Living

HD станцията Discovery Showcase HD започна през 2008 г., по време, когато на пазара имаше търсене на станции с висока разделителна способност ( HDTV ) и в същото време малко съдържание в HD. Поради това беше създаден комбиниран канал, който донесе изключително естествено съдържание, произведено за Discovery Channel и Animal Planet. Постепенно станцията губи значението си – Discovery започва да излъчва отделни тематични канали с висока разделителна способност.

Discovery World (бивш Discovery Civilization) се излъчва на българския пазар от 2008 до 2015 г. с локализирано съдържание под формата на субтитри. Той донесе на публиката комбинация от исторически и културни документи, както и истории от живота, документи за изследвания и изследвания. След напускането на централноевропейския пазар и България Discovery World оперира в някои страни.

Портфолиото на Discovery за българския пазар от 1 януари 2021 г. се състои от: Discovery Channel, Discovery Science, DTX, TLC, ID (Investigation Discovery), Travel Channel, Food Network, Animal Planet, Eurosport и Eurosport 2

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version