Site icon satinfobox.com

NATIONAL GEOGRAPHIC ОБЯВЯВА ДАТА НА ПЕМИЕРАТА НА ДОКУМЕНТАЛНАТА ПОРЕДИЦА „ТРАФИКАНТИ С МАРИАНА ВАН ЗЕЛЕР“

Turbo, Columbia - Mariana van Zeller (center) with two men from Clan Del Golfo. (National Geographic/Muck Media)

Поредицата от осем части отвежда зрителите в дълбините на международния подземен свят и ще бъде излъчвана премиерно по National Geographic от14 януари, четвъртък, от 22:00

(София) Въоръженa със знаковия за National Geographic вътрешен достъп, продукцията отвежда зрителите на едно пътуване в дълбините на най-опасните черни пазари в света. Начело на всяко от разследванията в тази поредица от 8 части е известната журналистка и носителка на наградите „Пибоди“ и „Дюпон“ Мариана ван Зелер. Тя разглежда сложната и често белязана от насилие вътрешна динамика на контрабандните мрежи. Докато се потапя все по-дълбоко в подземния свят, Мариана открива, че хората, които управляват тези канали, всъщност много приличат на нас самите. Премиерата на поредицата ще се излъчи на 14 януари, четвъртък, от 22:00 часа.

Зрителите ще станат свидетели на едно приключение с мисия до места, които рядко могат да бъдат видени, и ще надникнат зад завесата на криминалния свят. Мариана прекарва известно време с основни играчи в различни нелегални дейности – от трафиканти на тигри през международните измамници и фалшификатори до търговци на оръжие и фентанил. По пътя си тя се среща с редица служители на службите за сигурност, бивши затворници, колеги журналисти и местни жители, повлияни по един или друг начин от престъпната дейност. Всичко това в желанието си да представи от множество гледни точки тези трафикантски мрежи, които акумулират трилиони долари в сивата икономика, но често в същността си са непознати за обществото.

„Не бих могла да бъда по-развълнувана от това, че ще представим тази поредица пред целия свят“ – споделя Мариана ван Зелер, която работи и пише през последните 15 години по темата за тайните престъпни организации и мрежи. – „Хората не си дават сметка, че черните пазари са навсякъде около нас, скрити под носа ни. Това, което най-много ме впечатлява, е как най-обикновени хора, като вас и мен, биват въвличани в тези криминални светове.“

Всеки епизод от поредицата разглежда различна тема:

ТИГРИ

Мариана се заема с наричаната от неин източник „недосегаема история на контрабандата“. Черният пазар на тигри и части от тях е толкова доходоносен, потаен и опасен, че малцина са се опитвали да разкрият грозните детайли, свързани с него. Мариана пътува наблизо и далеч, за да се срещне с контрабандистите лице в лице.

КОКАИН

Мариана проследява един от най-трудните за разкриване пътища за контрабанда. Тя следва пътя на кокаина от далечна перуанска долина през карибското крайбрежие на Колумбия чак до улиците на Маями. Въпреки продължаващата десетилетия война срещу наркотиците в САЩ, производството на кокаин е в своя апогей и Мариана се среща с някои от производителите, контрабандистите, шофьорите и подрастващите разносвачи, които рискуват живота си, за да доставят любимия парти наркотик на Америка.

ФАЛШИФИКАТОРИ НА ПАРИ

Мариана се впуска в дълбините на перуанския подземен свят, за да се срещне с изкусните гангстери, които правят и продават най-добрите фалшиви американски долари в света. Междувременно тя научава, че много от фалшификаторските дейности се управляват от престъпни фамилии в Лима, които печелят цели състояния въпреки всички усилия за борбата с фалшифицирането от страна на американските Тайни служби и перуанската национална полиция.

ИЗМАМИ

Мариана се впуска в света на международните измами, за да разкрие механизмите им на действие и да се срещне с престъпниците, които са в сърцевината на тази процъфтяваща индустрия. Разследването я отвежда от улиците на Монтего Бей до лъскавите квартали на Тел Авив, докато преследва едни от най-големите телефонни, лотарийни и финансови измамници в света и открива защо американците са идеалните мишени.

СТЕРОИДИ

В ерата на социалните мрежи търсенето на незаконни стероиди е в разцвета си. Мариана се свързва с производители и потребители в опит да проумее суетата, несигурността и алчността, които движат този опасно нерегулиран черен пазар, генериращ милиарди долари.

ФЕНТАНИЛ

Фентанилът е катализаторът на най-смъртоносната наркокриза в американската история. Но по-малко разбран е начинът, по който наркотикът напълно е преобразил черния пазар. Мариана се отправя в търсене на новите босове, новите маршрути, новите рискове, както и на американските общности, които плащат цената на следващата вълна на фентанила.

СВОДНИЦИ

В едно поучително пътуване през родния ѝ щат Калифорния Мариана се внедрява сред сводници, жертви, полицаи под прикритие и частни следователи, за да вникне в грозния бизнес на незаконния секс в Америка. Как набират персонал сводниците? Как разсъждават? Откъде идва властта им? И докъде са готови да стигнат, за да заграбят своя дял от този черен пазар за милиарди долари?

ОРЪЖИЯ

В един от епизодите на продукцията Мариана разкрива смъртоносна верига за снабдяване на мексикански наркокартели с американски огнестрелни оръжия, която става катализатор за рекордни нива на насилие в Мексико. По време на пътешествието на Мариана ще станем свидетели на впечатляващ достъп до търговци на оръжия, контрабандисти, босове на картели и наемни убийци. Ситуацията става взривоопасна, когато синът на най-известния наркобос, Ел Чапо Гусман, е арестуван, а картелът, в който Мариана прониква, решава да се разбунтува по особено агресивен начин.

Трафиканти с Мариана ван Зелер“ е продуциран за National Geographic от Muck Media. Бенгт Андерсън е изпълнителен продуцент за National Geographic, Мат Ренър е изпълнителен продуцент и вицепрезидент на оригинални програми и продукции, Алън Ейърс е старши вицепрезидент на продукциите, а Джеф Даниелс е изпълнителен вицепрезидент на нескриптирани програми.

Продукцията е част от инициативата на National Geographic под надслов „Откривай с нас тази зима“, целяща да запознае аудиторията с вдъхновяващите лица, които стоят зад историите. Инициативата представя три предавания, начело с трима дръзки изследователи – Мариана ван Зелер, Гордън Рамзи и Албърт Лин. Те отвеждат зрителите на зрелищни и вълнуващи пътешествия отвъд отъпканите пътеки и познатите места.

За National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между Disney и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 132 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version