Site icon satinfobox.com

Китайската телевизия CGTN загуби лиценза си във Великобритания

Китайската новинарска телевизия CGTN не може да излъчва в Обединеното кралство. Британският медиен регулатор Ofcom отне лиценза за излъчване от оператора. Без него програмата не може да бъде излъчена на Британските острови.

CGTN станция изчезна от офертата на свободни канали за сателитна платформа Sky UK на позиция 28.2 ° E .

Операторът на Китайската глобална телевизионна мрежа (CGTN) изрази разочарование и несъгласие с окончателното решение на Ofcom да отнеме лиценза си за излъчване и отказа си да приеме искането за прехвърляне на лиценза.

“ Ние вярваме, че продължаването на излъчването на CGTN на британска публика е в обществен интерес на Обединеното кралство. Ние спазваме законите и разпоредбите на всяка държава и предоставяме новини и информация на международна аудитория с различни и балансирани перспективи и ще продължим да насърчаваме разбирането, комуникацията, доверие и сътрудничество . „се казва в изявление на CGTN.

Ofcom стартира производство за британски лиценз за излъчване в началото на 2020 г. По време на разследването регулаторът заключи, че лицензът се държи незаконно от Star China Media Limited. Британското законодателство изисква от телевизионните оператори да имат контрол върху лицензираната услуга, включително редакционен надзор върху програмите, които излъчват. Законите не позволяват на политическите власти да имат лиценз за излъчване.

Ofcom заключи, че Star China Media Limited (SCML), лицензополучател на CGTN, не носи редакторска отговорност за CGTN. SCML не отговаря на законовото изискване за контрол на лицензираната услуга и следователно не е законен притежател на лиценз за излъчване. Ofcom дори не можа да изпълни искането за прехвърляне на лиценз. Липсваше основна информация.

CGTN (известен преди като CCTV News) е международен английски новинарски канал, който излъчва от 2000 г.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version