Site icon satinfobox.com

Поети и писатели от цял свят се обединиха в кампания с послания за любов, надежда и оптимизъм

Поети, писатели и инфлуенсъри от цял свят използват положителната сила на словото, за да помогнат на хората да останат свързани

Краткитевълнуващи послания“ (Short Moving Stories) в едноименната кампания са създадени, за да бъдат споделяни с любими хора по целия свят

Поети, писатели и инфлуенсъри от цял свят се обединиха, за да създадат поредица от позитивни послания, посветени на любовта и надеждата във време на изпитания.

Поети от Европа, автор на детски книги от Индия, сноубордист-любител на приключенията сред природата от Русия и инфлуенсър, определящ се като „мениджър на щастието“ от Южна Америка обединиха сили, за да създадат петнадесет авторски кратки послания за любовта, приятелството, семейството, общността и надеждата. Посланията са написани по инициатива на телефоните Nokia с цел да бъдат споделяни между близки и приятели под формата на вдъхновяващи sms-и, като в случая абревиатурата е с променено значение – вместо “short message service” тя се чете като “Short Moving Stories” (кратки вълнуващи послания).

„Кратко вълнуващо послание“ (SMS) за общността и приятелството от лидера на кампанията, Джордж Поета (George the Poet):

Моята общност – зоната, в която мисля, в която дишам,

без напълно някога от нея да съм излизал.

До всичките деца – и теб особено.

По дух сме свързани и тези стихове да те напуснат няма никога.

Самата мисъл да пропусна живота

на всеки тук ме кара да ценя

и залеза, и изгрева с охота.

(ВИДЕО)

Тези редове са писани след годината, в която хората по цял свят се научиха да забавят темпото и да намират нови начини да остават в контакт с близките си, както и да живеят живота си пълноценно, общувайки главно чрез телефоните си.

Като част от усилията на бранда да вдъхновява с послания за надежда и позитивизъм, посланията могат да бъдат четени и сваляни безплатно на Nokia.com/phones.

Стивън Тейлър, Главен маркетинг директор, HMD Global:

„Гордеем се, че създаваме надеждни, сигурни и устояващи на времето телефони, защото така даваме на нашите клиенти спокойствие, което им позволява да се наслаждават на положителните преживявания в живота си. Ако последната година ни показа нещо, то това е значимостта на позитивизма. След толкова дълго време на изолация и уязвимост това, което се открои за нас, е силата на хората да се обединяват и да съхраняват позитивизма си във време на изпитания. Именно това е в основата на нашия бизнес и е свързано с финландските ни корени – неслучайно Финландия носи титлата на най-щастливата държава в света. Ето защо отправихме покана към творци от цял свят да се обединят, за да повдигнат духа на хората и да ги вдъхновят да се подкрепят взаимно в условията на изолация чрез послания, изпълнени с надежда и позитивизъм.“

Основно лице на кампанията е британският артист-рецитатор на авторска поезия Джордж Поета, който откри сватбената церемония на Принц Хари и Меган Маркъл през 2018 г. с любовно стихотворение. Според него „понякога няколко думи могат да са от голямо значение. Всеки знае какво е да имаш дни, които ти се струват безкрайно дълги, ако не можеш да си заедно с приятелите или семейството си. Надявам се, че, подобно на новия Nokia 5.4, моите стихове ще ви помогнат да се почувствате по-близо до близките си, докато стане безопасно всички да сте отново заедно.

Сред Посланиците на позитивизма са:

„Кратките вълнуващи послания“ са част от по-мащабната настояща инициатива за утвърждаване на телефоните Nokia като надеждни, сигурни и създадени да устояват на времето. Идеята за споделяне на позитивни и вдъхновяващи послания е пряко свързана и с корените на бранда, чиято родина е Финландия – най-щастливата страна в света.

https://fb.watch/41H1qKMGeZ/

Кратките вълнуващи послания от Посланиците на позитивизма:

АвторДържаваТемаКратки вълнуващи послания
Джордж ПоетаВелико-британияОбщност и приятелствоМоята общност – зоната, в която мисля, в която дишам, без напълно някога от нея да съм излизал. До всичките деца – и теб особено. По дух сме свързани и тези стихове да те напуснат няма никога. Самата мисъл да пропусна живота на всеки тук ме кара да ценя и залеза, и изгрева с охота.
ЛюбовЛюбовта е постоянна грижа. Не започва в девет и да свършва в пет. Ще разпали огън или ще го потъпче в теб. Няма почивни дни и гаранция, че ще се отплати. Като да дадеш душата си е на твоя отговорност. А да следваш сърцето си не е някаква сложност.
РаботаНе бива да правиш компромис със себе си за заплата. Не бива да рискуваш здравето си или душата. Имаш право да бъдеш дар, не товар. Намери своя смисъл в труда, за семейството грижа. Да си безработен не те анулира. Това е просто период. Заслужаваш работа, която ти избираш.
НадеждаЩе ни има по-дълго, вечно дори, ако сега се развиваме заедно, а не по сами. Бъдещето крие потайна опасност, но без стрес, човечеството знае какво е прогрес. Доказали сме: има ли помощ взаимна, прогресът без да се бави светкавично идва.
СемействоСемейство и приятели, за мен сте смисъл и опора в моя ден. През разстоянията винаги ви чувствам. От различията ни толкова се уча.
Страхувам се да не се отчуждим и опасност да не ви сполети. За малките мисля как бързо растат и за големите как се променя светът. Дори да не съм там в този час, знайте, винаги ще бъда до вас.
Джеймс Макинърни
Велико-британия
ЛюбовМакар животът да продължава да ме носи, ти си единственият ритъм, с който сърцето ми винаги бие, без значение къде бродя. И хиляда пъти да обиколя света, единстената дестинация, която ме притегля, ще си ти.
РаботаМоже сега физически да не сме заедно, но с теб все още сме свързани, въпреки разстоянието. Връзката, която споделяме, се отразява в слънцето и звездите и те светят мъничко по-ярко и това е достатъчно, за да ни дари с надежда в изобилие, докато отново се срещнем.
НадеждаЩе имаш мрачни дни, които ще те притискат, опитвайки се да угасят светлината ти. Бори се! Сияй ярко!
СемействоИскам да знаеш, че си обичан. Дори в тези дни, когато целият свят изглежда далечен, значение има това, че ти разбираш, че все още си значим.
ПриятелствоВинаги бъди добър с тези, които срещаш и не забравяй – цветята разцъфват, когато слънцето грее. Те разтварят цвета си, защото се доверяват на топлината му, хората също.
Ръскин БондИндияСемействоИма нещо особено в писането на ръка и в ръката, държаща писалката. За мен много по-трудно е да споделя тялото и душата си с пишеща машина или компютър. Когато бях дете, учещо се да пише първите си думи и да ги свързва, баща ми поставяше ръката си върху моята и я направляваше по листа. Ръката му все още е тук, усещам я дори сега, докато пиша. Нека любящите, отдавна отишли си ръце да докоснат твоите, скъпи читателю. Ние не сме сами.
Алина БалашоваРусияНадеждаЦялата тайна на щастието е, че няма тайна. Просто прави това, което те прави щастлив, че си жив.
Хуан Пабло ГавириаКолумбияНадеждаНай-добрият антидот за всичко в живота е благодарността.
Джордж КагуеКенияНадеждаПрез тази буря преминаваме и с нови правила се справяме. И трудности пред нас стоят, но знам, не ще ни те сломят.
Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version