Site icon satinfobox.com

На 8 март канал Da Vinci насърчава жените и момичетата да следват мечтите си

Телевизионният канал Da Vinci се стреми да помага за създаването на справедлив свят за всички, независимо от пола, и затова не пропуска да отбележи Международния ден на жената в своята програма. Тази година на 8 март Da Vinci откроява постиженията на жените в цял свят и насърчава момичетата да следват мечтите си с цял ден невероятни тематични предавания – от 7.00 до 20.50 ч.

Последвайте Али Уорд на среща с умните момичета в „Да поговорим за наука“ и се уверете, че утрешните жени са на прав път. Всяко момиче може да бъде изобретател! Али представя тийнейджърки, които създават технологични палатки за бездомни хора, и майка, която помага на децата с увреждания да ходят. Водещата е впечатлена от бивш политик, който учи момичета да програмират, а по-късно прави среща с жена, която е измислила нов начин за по-дългото запазване на храната свежа. Ще видите още артистични глобуси на света, иновативен парк за сърф в Уелс, вертикални градини, които правят магистралите на Мексико по-зелени, невероятни масажни столове, звукови тунели и вятърни мелници, които произвеждат енергия. Ще се срещнете с изобретателите на невидимия стол, със създатели на слънчеви панели, които изглеждат като стъкло, с лекари, които чрез специално устройство могат да преглеждат отдалече… Ще научите как можете да превърнете старите си телефони в охранителна система, да извличате енергия от реките и какво ли още не…

Открийте рок звездата в себе си с Мади Мойт, която ни показва как работят пианото и барабаните в „Знаете ли, че“… Заедно с водещата можете да посетите и фабрика за паста за зъби, за да разбере какви съставки има в нея и как тя се прави на лента. Можете да влезете във фабрика за детски играчки, за да види как се правят плюшени мечета с очи, уши и стави и да разберете как работят магнитите в играчките. Ако се престрашите, можете да отидете и в болница и да използвате специална светлина, за да видите кръвоносните съдове под кожата. Очакват ви и много други любопитни неща и места, защото водещата Мади Мойт не спира да ви изненадва с открития и да ви пита „Знаете ли, че ?“.

Можете да последвате и Доктор Кей в нейните главозамайващи научни опити в „Направи ме супергерой“! С помощта на Еврика, тя и Неш посещават Агенцията за наука, технологии и проучвания и се учат да смаляват и уголемяват неща. Доктор Кей и Неш отиват и в Политехническия институт в Сингапур, за да открият въздушно оръдие, с което да надвият суперзлодеите. Правят свое оръдие за завихряне на въздуха и се опитват да карат предметите да левитират с помощта на сешоар. После Доктор Кей се изправя пред страха си от паяци и с Неш изучават тайната зад способностите на паяците. Навестяват малък робот, вдъхновен от паяците, виждат машина, която тъче нишки, за да направи карбонови влакна, и си правят свои ръчни оръдия за паяжина. Доктор Кей се опитва и да се сдобие със суперсили от светкавиците. Тя и Неш учат за възобновяемата енергия и магията на безжичното пренасяне на енергия. След това се връщат в работилницата и правят наелектризирано откритие!

Потърсете заедно с Михаела мечтаната професия в „Когато порасна“ – ще се изненадате от безкрайните възможности! Героитята посещава компания за видео игри и среща Мишел, за да научи повече за анимацията, и успява сама да създаде сториборд за танцуващ робот. Микаела отива до следствения отдел на полицията в търсенето си на крадец на сандвичи и се среща със следователи, от които разбира, че пръстовите отпечатъци се анализират с помощта на магнитен прах, химикали и лазер. Момичето разбира и какво е да си ветеринар, когато завежда кучето си в болница за животни и среща д-р Андреа. После се отправя към централата на WouTube, за да се срещне със студио мениджър, който показва как помага на ютюбърите да правят хубави видеа, дава съвети за осветлението, писането, изпълнението и редактирането и доказва колко е важно да бъдеш себе си, когато снимаш видеа. Микаела отива и при градски фермер, който отглежда свежа храна на закрито целогодишно, и научава как той сади растенията вертикално, за да оползотвори оптимално пространството, и каква е специалната светлина, която използва той за растенията. Малката тв звезда представя и учителка по програмиране, която й показва стъпките, необходими за създаването на страхотно приложение, и заедно учат деца как да напишат приложения, които да им помагат в ежедневието… Специалната поредица ”Когато порасна” ще представи различни необичайни професии, които изненадващо са избирани от жени – от инженер по роботика през лесничей до космически инженер…

Не пропускайте специалната програма на телевизионния канал Da Vinci за Международния ден на жената – на 8 март от 7.00 до 20.50 ч., за да се вдъхновите за нови предизвикателства!

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version