Site icon satinfobox.com

Rete 4 от юли само в HD в пакета на TivúSat

Rete 4, една от трите основни програми на италианската медийна група Mediaset, ще се излъчва чрез сателитната система Eutelsat Hot Bird на 13 ° E от средата на тази година само в технически по-добро качество – в HD резолюция. Операторът ще прекрати съществуващото разпространение на MPEG-2 / SD.

Поради това Mediaset стартира информационна кампания, информираща зрителите, че от 1 юли 2021 г. Rete 4 ще бъде достъпна само в HD на безплатната сателитна платформа TivúSat. Някои зрители ще трябва да заменят остарелите декодери с по-нови с поддръжка на MPEG-4 и HD. Спотът работи на станции Mediaset, а също и онлайн.

До края на годината и трите основни станции на Mediaset ще излъчват само в HD – през декември ще изключи SD разпространението Italia 1 и в края на годината най-гледаната станция на телевизионния оператор – Canale 5.

След изключване на SD дистрибуциите Rete 4, Italia 1 и Canale 5, капацитетът за по-нататъшно подобряване на програмното меню Mediaset ще бъде освободен. От януари 2021 г. всички по-малки станции на оператора ще бъдат превключени на HD – т.е. станции Iris, Italia 2, TopCrime, La5 и други.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version