Site icon satinfobox.com

Голямо сливане на WarnerMedia и Discovery

AT&T и Discovery финализираха споразумение за сливане на премиум развлекателните, спортни и разузнавателни активи на WarnerMedia с международните развлекателни и спортни дейности на Discovery.

Съгласно условията на споразумението, което е структурирано като обратна транзакция на Morris Trust, AT&T ще получи 43 милиарда долара в брой, дългови ценни книжа и задържане на част от дълга на WarnerMedia, а акционерите на AT&T ще получат акции, представляващи 71 процента от новата компания. Междувременно акционерите на Discovery ще притежават 29% от новата компания. Сделката беше одобрена от бордовете на директорите на AT&T и Discovery.

Новата компания ще се конкурира в световен мащаб в бързо развиващата се индустрия D2C, като ще предостави съдържание на абонатите на D2C от нейното портфолио, включително HBO Max и наскоро стартиралата услуга Discovery +.

Транзакцията ще комбинира библиотека със съдържание с глобалния обхват, локализирано съдържание и регионален опит на Discovery в повече от 200 държави и територии.

Новата компания ще може да инвестира по-оригинално съдържание за своите стрийминг услуги, да разшири възможностите си за програмиране в рамките на своите глобални линейни платени телевизионни и излъчвани канали и да предложи на потребителите по-иновативно видео изживяване и избор.

Новата компания ще разполага с библиотека от почти 200 000 часа шоута и ще обедини над 100 марки, включително HBO, Warner Bros., Discovery, DC Comics, CNN, Cartoon Network, HGTV, Food Network, Turner Network, TNT, TBS , Eurosport, Magnolia, TLC, Animal Planet и ID.

Компаниите също така обявиха, че Дейвид Заслав, президент и главен изпълнителен директор на Discovery, ще ръководи новата компания с мениджърския екип и ръководството на двете компании.

Сделката ще приключи в средата на 2022 г., но името на начинанието се очаква да бъде обявено през следващите няколко дни.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version