Site icon satinfobox.com

Мария Стрюарт играе голф, а робот футболист се бори с контузиите във вълнуващ ден на спорта по Da Vinci на 24 юли

Гледайте Da Vinci на 24 юли и дайте старт на спортните забавления! В този специален Ден на спорта образователният телевизионен канал подкрепя най-добрите спортисти и представя вълнуващия свят на спорта със специална програмна селекция от 18.00 до 22.00 ч.!

Погледнете от забавен ъгъл към спорта през вековете с „Ужасна история“! За да почетем Олимпийските игри, Ратус Ратус ще разгледа многовековната история на спорта – от древните гърци до ден днешен. Ще видите как на Шотландските игри има странни спортове, как Мария Стюарт отива да играе голф, Хенри VIII пее „Да се изпотим“, а Оливър Кромуел забранява всички игри! В спортното издание на „Ужасна история“ ще бъдат събрани стотици години брутални исторически спортове в един разтърсващ половин час, а в специален епизод от поредицата „Свят на хоризонта“ ще разберете откъде идват Олимпийските игри и маратонното бягане.

Изследвайте бъдещето на спортните състезания с Али Уорд в „Да поговорим за наука“. Ще видите например робот футболист, който ще намали футболните контузии, както и атрактивни ски скокове на уникална водна пързалка.

Открийте също и как спортът може да предпазва околната среда в „Изследователи: Чудесната планета“. Ще се срещнете с олимпийски шампион по сноуборд, който се бори за опазване на планините, и с професионален сърфист, който ни показва как и колко е важно пазим океана и плажовете чисти.

Потопете се в научните факти за спорта със „Знаеш ли как“! Деца, спортисти, шампиони – каквито и да сте, спортът се отразява на тялото и на здравето на всеки човек. А в предаването „Когато порасна“ можете да научите повече за това как математиката и данните помагат на атлетите да подобрят постиженията си.

Трябва ли да превръщаме децата си в звездни спортисти? Какво е въздействието на спорта върху нас? Имат ли граница рекордите? Не пропускайте Деня на спорта по Da Vinci на 24 юли от 18.00 до 22.00 ч., за да потърсите отговор на тези и на много други въпроси, свързани с вълнуващия свят на спорта!

18:00 Когато порасна – Спортен статистик

18:10 Свят на хоризонта – Олимпийските игри

18:20 Да поговорим за наука – Робот футболист

18:45 Да поговорим за наука – Футболна треска

19:10 Да поговорим за наука – Ски скокове на уникална пързалка

19:35 Ужасна история – Нечуваните Олимпийски игри

20:05 Ужасна история – Странни спортове и римски императори

20:35 Ужасна история– Ужасна история – спортно издание

21:05 Изследователи: Чудесната планета – Спорт и околна среда

21:30 Знаеш ли как? – Невероятното въздействие на спорта

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version