Site icon satinfobox.com

Онлайн покупките, свързани с ключова дума „Летни олимпийски игри“ от българи са нараснали с 50%

eBay разкрива глобални и български статистически данни за покупки, свързани със спорта

София, 30 юли 2021г. – Дългоочакваните Олимпийски игри в Токио започнаха на 23 юли. Въпреки необичайните обстоятелства на игрите тази година, има големи очаквания, че събитието ще популяризира спорта и ще накара хората да се грижат повече за здравето си. В тази посока олимпийските игри оправдаха очакванията.

eBay анализира промяната в търсенето на спортни стоки от България и по света и по-долу са някои от ключовите констатации. Значителното увеличение на покупките на спортни стоки, като цяло е повече от очевидно1. Продадените артикули свързани с летните олимпийски събития също са се увеличили с 45% на глобалната платформа:

Сред най-запомнящите се олимпийски игри, според световните потребители на eBay по брой закупени артикули са: Летните олимпийски игри през 2012 г. в Лондон; текущите олимпийски игри в Токио, Япония; игрите в Атланта, САЩ, през 1996г.; Олимпиадата в Москва, Русия, 1980 г. и Олимпиадата в Пекин, Китай, 2008 г.

1 Според данни за покупки от потребители от България и по света от 1 януари до 28 юни 2021 г. в сравнение със същия период през 2020 г., освен ако не е посочено друго.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version