Site icon satinfobox.com

Nokia 4.2 осигурява уникално изживяване за първи път в България

Дизайн с изваяно стъкло, нова технология на дисплея и биометрично отключване с лицево разпознаване, както и отделен бутон за Google Assistant – са вече достъпни чрез Nokia 4.2

София, 31 май 2019 –HMD Global, домът на телефоните Nokia обяви днес, че стартират продажбите на Nokia 4.2 и в България от следващата седмица.

Nokia 4.2 е проектиран с последните иновации в света на смартфоните на наистина достъпна цена. Дизайн от класа, изваяно стъкло и дисплей със селфи камера, която е вградена в екрана с ноч това са само част от впечатляващия външен вид акценти. Това далеч не е всичко.. Смартфонът предлага и вградена двойна камера, биометрично отключване с лицево разпознаване и най-новото поколение чипсет Qualcomm® Snapdragon ™, всичките захранвани от последния Android ™ 9 Pie.

Красива изработка и последните иновации

Nokia 4.2 има компактен дизайн, дисплей, който заема целия преден панел, с ноч за селфи камерата. Всичко това в смартфон с дебелина само 8.4 милиметра. Той е достатъчно тънък, за да го използвате удобно с една ръка. Елегантния дизайн включва стъклено покритие и на предния и на основния панел, който придава усещане за структурна здравина и класа. Те са постигнати чрез използването на вътрешна рамка от олекотен метал и сатенена обработка на поликарбонатната рамка. „Черешката на тортата“ в дизайна е бутонът за включване с естествено пулсираща светлина, която ви сигнализира за нови съобщения и така елегантно ви подсказва, кога да обърнете внимание на смартфона си.

Nokia 4.2 идва с доработен Qualcomm® Snapdragon™ 439 с осем-ядрен чипсет, който осигурява допълнителна мощ, когато се нуждаете от нея, което ви позволява безпроблемно да играете и да гледате филми.

Визуалното оборудване е от високия клас и сега включва многокамерна технология в този достъпен ценови клас. Nokia 4.2 е с двойна, основна камера, със сензор за дълбочина на изображението, с която улавя зашеметяващи спомени. Комбинацията от 13-мегапикселова основна камера и сензор за разстояние позволяват да издигнете фотографиите си на ново равнище и да създавате впечатляващи портрети и пейзажи за социалните мрежи. Захранвана с изкуствен интелект Google Photos ви позволява да създавате снимки, които си струва да бъдат споделяни, а с Google Lense можете да научите повече за тях, като може да търсите информация по-бързо за това, което виждате. Така взаимодействате със света около вас по нов, коренно различен начин. Nokia 4.2 идва с модерно приложение за управление на камерата, което ще ви позволи да развиете артиста в себе си и ще правите снимки с уникалeн боке ефект. Можете да използвате режима за ниска осветеност и HDR, за да заснемете едновременно множество снимки, които да бъдат съчетани чрез съвременни алгоритми, за да създадете един образ с повече светлина, по-малко шум, по-ярки цветове и по-голям диапазон.

Последно поколение AI в дланта ви

За пръв път на пазара се появява смартфон с отделен бутон за Google Assistant*. Nokia 4.2 ще революционизира начина, по който комуникирате със своя смартфон. Само натиснете бутона веднъж, за да получите достъп до Google Assistant и да получите помощ относно посока на движение, телефонни разговори, слушане на музика или за да получите отговори на своите въпроси. Сега чрез Google Assistant можете да правите повече и да получавате информация по-бързо от всякога. С двойно натискане на бутона ще получите обобщена информация за вашата дневна програма от Google Assistant с интелигентни съвети и персонализирана информация, включително транспортна обстановка, сметки за плащане и всичко заложено в календара ви, за да не закъснявате за срещи никога повече. Ако натиснете и задържите бутона, ще активирате режим „уоки-токи“, в който Google Assistant ще регистрира вашите запитвания, включително цели изречения, докато не освободите бутона.

Много от водещите характеристики на Nokia 4.2 са захранвани с помощта на изкуствен интелект, в това число лицевото разпознаване, бързи и без нужда да използвате ръцете си, както и ексклузивната работа на Google Assistant, чрез която приложенията, които са ви необходими се зареждат по-бързо, включително приложението за камерата и заснемането едновременно с двете камери – предна и основна. Nokia 4.2 ви позволява да използвате Google Assistant и без да отключвате своя телефон, ако изберете тази опция от настройките. Ще можете по-лесно да извършвате основни дейности като настройка на часовника и аларми за напомняне, да слушате музика или да задавате въпроси.

Чист, сигурен и актуален, Android 9 Pie и Android One

Nokia 4.2 е с Android 9 Pie. Смартфонът е включен в програмата Android One, което означава, че предоставя най-новите Android иновации и софтуерни преживявания. Смартфоните Nokia с Android One предлагат голям обем за съхранение на снимки и живот на батерията, както и месечни актуализации на защитата за период от три години, плюс две основни актуализации на операционната система.

Nokia 4.2 ще получава месечни актуализации на сигурността за период от три години и две основни актуализации на операционната система, като част от програмата Android One. В допълнение Google Play Protect сканира над 50 милиарда приложения всеки ден, за да защити телефона ви от зловреден софтуер. Това класира Nokia 4.2 след най-защитените телефони на пазара. Идва също и с полезни, иновативни и лесни за достъп услуги като Google Assistant, които ви помагат в ежедневието, както и с Google Photos с безплатно хранилище за снимки във висока резолюция.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version