satinfobox.com

Платените пакети „Диема екстра“ и „Макс спорт плюс“ поскъпват с по 1 лев

Цената на платените пакети „Диема екстра“ и „Макс спорт плюс“ ще се увеличи с по 1 лев. Промяната и за двата продукта в сила от 1 юли.

„Диема екстра“ вече ще струва 7.99 лева, а на „Макс спорт плюс“ – 5.99 лева.

„Диема екстра“ е част от „Нова броудкастинг груп“, която беше придобита от Кирил Домусчиев. Най-гледаният продукт в пакета са мачовете от Първа лига, като правата за нея са собственост на фирма на Домусчиев. До края на договора за телевизионните права за българското футболно първенство остават две години, като се очаква преговорите за следващия договор да започнат догодина.

От „Нова броудкастинг груп“ заявиха , че се променя и цената за месечния абонамент за платформата „Плей Диема екстра“, като и там цената става 7.99 лева.

„Промяната се налага от тенденцията за нарастващата стойност на премиум спортното съдържание в световен мащаб. В програмата на пакетите DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA са включени някои от най-ексклузивните и популярни световни спортни състезания, което предопределя високата цена за закупуване на съответните права за излъчване в България“, заявиха от компанията.

Това е петото увеличение в стойността на пакета, който включва каналите „Диема спорт 1“, „Диема спорт 2“ и спортния лайфстал канал „Трейс спорт“. „Диема екстра“ стартира през 2015 г. на препоръчителна цена от 3.96 лева, след което беше увеличаван на 4.99 лева, 5.99 лева и 6.99 лева, колкото е таксата в момента.

Основните продукти в пакета са българската Първа лига, Купата на България, английската Висша лига и френската Лига 1. Извън футболните продукти двата канала излъчват българското волейболно първенство, Формула 1, Националната баскетболна лига (НБА), професионален бокс и др. Тази година в пакета беше и тенис турнирът на АТП в София.

„Макс спорт плюс“ е продукт на А1. От мобилния оператор заявиха , че увеличаването на цената е с цел добавяне на повече предавания и повишаване на качеството на програмата.

В пакета влизат пет канала, по които се излъчват Шампионската лига, Серия А, Ла Лига, UFC, NHL, MotoGP, тенис и други.

„Увеличението на цената на пакет „Макс спорт плюс“ ще ни позволи да предложим съдържание с по-добро качество и нови предавания, които са създадени изцяло за българския зрител. Както можете да видите, А1 постоянно развива своите канали и се стреми да предлага най-интересното от света на спорта, така че всичко е въпрос на зрителски интерес и подходяща възможност“, заявиха от компанията, като добавиха, че „в момента разполагаме с достатъчен брой канали“.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version