Световния ден на астероида 2019 ще се излъчи по целия свят в HD

Едномесечно предаване ще излъчи разговори за космоса и астероидите

  • Денят на астероидите е основан през 2014 г. от Asteroid foundation, неправителствена организация, ръководена от д-р Брайън Мей, астрофизик и водещ китарист на група QUEEN

ЛЮКСЕМБУРГ, 13 юни 2019 г. – Благодарение на партньорството между SES и BCE (Broadcasting Center Europe), зрителите по целия ​​свят ще получат възможност да гледат едномесечна програма, посветена на Световния ден на астероидите, официалния ден на ООН за образование и осведомеността за астероидите. Излъчването ще включва предварително записано и живо съдържание във висока резолюция (HD), отразяващи глобалните събития за Световния ден на астероидите през юни 2019 г., сред които над 2000 събития в 190 страни.

Партньорите в инициативата, SES и BCE обединиха усилията си, за да доставят на публиката по цял свят едномесечно глобално излъчване на събитията от програмата на Световния ден на астероидите. BCE ще произвежда шестчасовата продукция на живо от Cercle Cité в град Люксембург и ще предостави всички услуги за възпроизвеждане от своя медиен център в RTL City, за разпространение в HD по сателитни и IP-мрежи. Онлайн дистрибуцията ще се осъществи чрез решението BCE Freecaster Live Streaming, което ще позволи гледането на живо и видео по заявка в социалните мрежи и уебсайтове. Излъчване ще осъществи и SES чрез 5 свои сателита, за да допринесе за глобалния достъп до програмата на Световния ден на астероидите. Това е свидетелство за истинския глобален обхват на SES. В Европа, Африка и Азия излъчването ще се извършва безплатно от сателит до зрителите директно-до-дома (DTH), а в Латинска и Северна Америка ще бъде интегрирано в пакети на дистрибутори на телевизия, отново чрез сателит.

Излъчването ще завърши на 28 юни с програмата Asteroid Day LIVE, 24-часово предаване на живо посветено на Световния ден на астероидите и спонсорирано от SES, BCE и правителството на Люксембург. Шоу маратонът ще бъде домакин на изтъкнати журналисти от Би Би Си и Си Ен Ен, които ще се присъединят в студиото и ще се включват от целия свят. Гостите са известни астронавти, експерти-учени, технолози и изследователи.

„Люксембург е дом на космическа индустрия и инфраструктура за спътникови телекомуникации, свързваща Европа и света“, каза Марк Серес, главен изпълнителен директор на Люксембургската космическа агенция (LSA). „Експертният опит и ценната подкрепа на водещи компании като SES и BCE играят ключова роля в превръщането на Световния ден на астероидите в глобален успех и позволяват на всички нас да имаме истински глобален диалог за космоса.“

„BCE се развива чрез иновации и технологии“, казва Хавиер Тилен, ръководител Digital Media Operations в BCE. „Информацията е в нашето ДНК; вярваме, че информираността на света за астероидите вече е императив. За да направим това, ние с гордост ще използваме най-съвременните технологии в центъра ни за IP-излъчване и ще постигнем глобално покритие на пръдването чрез сателитната флотилия на SES“.

„В SES ние оценяваме технологията като средство за положително въздействие и трансформиране на живота”, каза Руй Пинто, главен технологичен директор на SES. „Горди сме, че сме партньор в тази глобална кампания за осведоменост, за да научим повече за астероидите, както за рисковете, които могат да представляват, така и за ресурсите, които можем да получим един ден. Като използваме множество сателити, използваме силата на нашия глобален обхват, за да доставим тази важна програма до милиони телевизионни домове.

Пълна програма на излъчването

Аудиториите по целия свят могат да гледат нашето сателитно или онлайн излъчване

За BCE

Broadcasting Center Europe (BCE) е европейски лидер в областта на медийните услуги, системната интеграция и разработването на софтуер в областта на телевизията, радиото, производството и постпродукцията, телекомуникациите и информационните технологии. Със своя богат опит на медийния пазар, нашият екип предоставя висококачествени услуги и винаги ще намира решение, което да съответства на Вашия проект и бюджет. С повече от 200 висококвалифицирани и мотивирани служители, BCE обслужва около 400 клиента в различни сектори като телевизионни канали, радиостанции, филмови дистрибутори, продуценти, рекламни компании, телекомуникационни оператори и обществени услуги. www.bce.lu

За LSA

Създадена през 2018 г. с цел развитие на националния космически сектор, Люксембургската космическа агенция насърчава нови и съществуващи компании, развива човешки ресурси, улеснява достъпа до финансиране и осигурява подкрепа за академични изследвания. Агенцията изпълнява националната стратегия за космическо икономическо развитие, управлява национални програми за космически изследвания и ръководи инициативата SpaceResources.lu. LSA също представлява Люксембург в рамките на Европейската космическа агенция, както и свързаните с космическото пространство програми на Европейския съюз и ООН.

За Световния ден на астероидите

Денят на астероидите бе основан през 2014 г. от Asteroid foundation, неправителствена организация, ръководена от д-р Брайън Мей, астрофизик и водещ китарист на група QUEEN, Даника Реми, президент на фондация B612, Ръсти Швайкарт, aстронавт от мисията Аполо 9 и режисьор Григ Рихтерс. Световният ден на астероидите се провежда на 30 юни всяка година, за да отбележи годишнината от падането на Тунгуския метеорит през 1908 година. Денят на астероидите беше одобрен от ООН през 2016 г. като „глобален ден на образованието за повишаване на осведомеността за астероидите“. Asteroid Day е образователна програма за астероидите / космоса – тяхната роля във формирането на нашата вселена, как можем да използваме техните ресурси, как астероидите могат да проправят пътя за бъдещи изследвания и как можем да защитим планетата си от астероиди.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial