NATIONAL GEOGRAPHIC ВРЪЩА СВЕТА КЪМ ЗЛАТНИЯ ВЕК НА КОСМОСА „АПОЛО: МИСИИ ДО ЛУНАТА“ ОТБЕЛЯЗВА 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ ОТ ПЪРВОТО СТЪПВАНЕ НА ЛУНАТА И УЛАВЯ ЕМОЦИИТЕ И ЗАЛОГА, СЪПЪТСТВАЩИ ВЕЛИКОТО ПОСТИЖЕНИЕ

The 6m high LEM with actors who play the astronauts of Apollo 11. (LABEL NEWS)

Премиерата на двучасовия документален филм от носителя „Еми“ и „Пибоди“ –

Том Дженингс ще бъде излъчена на 07.07. от 21.55 ч. по National Geographic

Тя поставя началото на едномесечната програма,

посветена на Космоса.

Във филма са представени нечувани досега аудиозаписи, новикадри и редки снимки от всички дванадесет мисии, за да бъде разказана пълната история на легендарната космическа програма на НАСА – „Аполо“.

Решихме още това десетилетие да отидем на Луната и да направим други неща, не защото са лесни, а защото са трудни. Защото това е предизвикателство,което искаме да приемем, което не искаме да отлагаме

и с което възнамеряваме да се справим.“

Джон Фицджералд Кенеди, 1962 г.

(София, България— 19 юни 2019 г.)На 20 юли 1969 г., Нийл Армстронг слиза по малка стълба, за да стъпи на лунната повърхност, и казва: „Това е една малка крачка за човека, един огромен скок за човечеството“ (“That’s one small step for man, one giant leap for mankind.”). На този съдбоносен ден повече от половин милиард души гледат по телевизията как Аполо 11 става първият космически полет, който отвежда човек на Луната. Проведена от астронавтите Армстронг, Майкъл Колинс и Бъз Олдрин, мисията успешно слага край на космическата надпревара и постига целта на САЩ, поставена от президента Кенеди. Този исторически подвиг променя света завинаги.

За да отбележи 50-годишния юбилей, National Geographic стартира едномесечна програма, посветена на Космоса, с двучасовия документален филм „Аполо: Мисии до Луната“. Филмът е продуциран и режисиран от носителя на „Еми“ и „Пибоди“ Том Дженингс. („Катастрофата на Чалънджър: Изгубените записи“, „Даяна: Нейната история, с нейните думи“).

Филмът обхваща повече от 500 часа филмови кадри, 800 часа аудио записи и 10 хиляди снимки. Продукцията И е в типичния стил на Дженингс, включващ разказ от първо лице, с които цели да за да отведе зрителите зад кулисите. Тази съкровена и задълбочена филмова история обхваща целия период на програмата „Аполо“ на НАСА – от злочестата мисия „Аполо 1“, която струва живота на трима астронавти, до последния полет, с който се слага край на програмата.

„Освен аудио и видеозаписите на смелите астронавти, „Аполо: Мисии до Луната“ създава пъстър калейдоскоп от гледни точки и звуци, които ни връщат в златния век на астронавтиката“, казва Дженингс.

Филмът представя новооткрити кадри и нечувани досега аудиозаписи, за да ни покаже ключовите моменти от постигането на американската цел да бъде изпратен човек на Луната преди 1970 г. Без да бъдат представяни от разказвач или коментатори, мисиите са разгледани само чрез архивни телевизионни кадри, нечувани досега радиопредавания, домашни филми, кадри на НАСА и аудиозаписи от командния център, за да се създаде усещането, че зрителят е непосредствен наблюдател на събитията. Във филма за пръв път се дава публичност на видеозаписи на НАСА и аудиозаписи от черните кутии от капсулите на „Аполо“, както и на синхронизация на 30-каналния аудиозапис от контролния център.

Аполо: Мисии до Луната“ разкрива какво се е случвало не само в командния център на Земята, но и в домовете на семействата и приятелите на хората, поели към небесата“, казва Дженингс. „Целият свят спря за момент за се радва и гордее от безграничното усещане за смелост и оптимизъм, което бе възможно заради „Аполо“.“

Аполо: Мисии до Луната“ не е просто за забавление, това е преживяване“, казва Джоф Даниълс, изпълнителен вицепрезидент на световния отдел за документални развлекателни предавания на National Geographic. „Той е изпълнен със съкровени и силни моменти, които ви оставят без дъх и разкриват човешкото лице на героизма по време, когато страната ни, а и целият свят, бяха дълбоко разделени. „Аполо“ съживи страстта ни към космическите изследвания, нещо което е втъкано дълбоко в нашето човешко ДНК и е от основен интерес за National Geographic. Днес, 50 г. по-късно, този филм не би могъл да бъде по-актуален. Той ни напомня какво можем да постигнем заедно и има силата да промени всички ни.“

Саундтракът на филма е композиран от Джеймс Евърингам от Bleeding Fingers Music и е продуциран от носителя на „Оскар“, „Златен глобус“, награда „Тони“ и „Грами“ Ханс Цимер и номинирания за награда „Еми“ Ръсел Емануел. Музикалния съпровод на филма улавя духа на времето. Преобладаващо оркестралния саундтрак включва и електронни звуци от 60-те години, времето на разцвета на космическата програма на НАСА, включително отворените радиочестоти на мисиите на „Аполо“.

Аполо: Мисии до Луната“ е подуциран от 1895 Films за National Geographic Documentary Films. Дженингс е изпълнителен продуцент и режисьор от страна на 1895 Films. Бернадет Макдей е изпълнителен продуцент и редактор, а Хамиш Муикура е изпълнителен вицепрезидент на „Програма и развитие“ от страна на National Geographic Documentary Films.

Освен „Аполо: Мисии до Луната“, с който ще бъде открит месецът, посветен на космическите изследвания на National Geographic, специалният програмен уикенд блок ще представи и следните филми:

Записите на Нийл Армстронг – на 07.07.от 20:55 ч.

Едночасовият документален филм предоставя личен и задълбочен поглед към Нийл Армстронг, първия човек, стъпил на Луната. Официалният биограф на Армстронг, членове на семейството и колеги разкриват пред National Geographic съкровените си мисли и спомени за един от най-големите световни герои.

Мисия до Сатурн: Пръстените – на 14.07. от 20:55 ч.

Този едночасов филм дава на зрителите невероятен поглед към планетата и показва едно вътрешно проучване на екипа, който е мечтал да я изследва. Роботизираният космически кораб „Касини“ се гмурва в атмосферата на Сатурн в опит да оцелее максимално дълго след спускането си към планетата. След героични три и половина часа, „Касини“изпраща последния си сигнал.

Аполо:Завръщане до Луната – на 14.07. от 21:55 ч. и 22:55 ч.

Използващ съвременна гледна точка и изработен чрез бързоразвиващите се процеси и техники, документалният филм описва епичното пътешествие до Луната. Този задълбочен поглед показва детайли от пътешествието чрез разказите на онези, които са допринесли за мисията „Аполо 11“.

Изследовател: Пътуване до спътника Европа – на 21.07. от 20:55 ч.

Европа — ледената луна на Юпитер, на 780 милиона км. от Земята — може да бъде най-добрата ни надежда да намерим извънземен живот в Слънчевата система. Днес, екип от иновативни изследователи и учени, планират мисия до Европа, за да отговорят на въпроса възможно ли е да има живот там?

Катастрофата на Чалънджър: Последната мисия – на 21.07.

Филмът проследява трагичния разказ за историческата космическа совалка „Чалънджър“ и нейния екипаж. Събитията от дните, предшестващи катастрофата, са разгледани детайлно, без да се използват разказвач или нови интервюта. Вместо това историята е разказана чрез журналистически репортажи, редки кадри, множество записи на НАСА и интервюта с онези, които са били част от тази уникална мисия.

ЗаNational Geographic Documentary Films

National Geographic Partners LLC, съвместно дружество между National Geographic Society и Disney, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 131 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

За 1895 Films

1895 Films е документална продуцентска компания, награждавана а с „Пибоди“ и „Еми“ и базирана в Лос Анджелис, Калифорния. Начело на компанията е журналистът, превърнал се в продуцент, Том Дженингс. 1895 Films специализира в създаването и продуцирането на висококачествени документални програми за голяма част от големите кабелни телевизионни мрежи. Филмите на компанията включват динамични разкази по теми вариращи от политика и религия до история, престъпления, спорт, мистрии и пътешествия.

Компанията 1895 е продуцирала документални филми по цял свят, от големи столици до някои от най-затънтените кътчета на Земята, в непрестанно търсене на нови начини да разкажат истории, които са информативни и развлекателни.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial