Site icon satinfobox.com

Телевизията на БСП тества на Intelsat 904 на 45.1° E

Българска свободна телевизия, по-известна като партийната телевизия на БСП, ще стартира преди конгреса на социалистите, насрочен за 26 януари 2019 г. 

Това е обещала лидерката на БСП Корнелия Нинова на коледна среща със столичните социалисти, научи OFFNews от присъствали на празничния форум. В програмата на тв канала ще има и предаване за София. 

БСТВ – начело с журналиста Петко Тодоров, получи лиценз от СЕМ през октомври. Документите бяха внесени през септември. „Избрахме името „Българска свободна телевизия“, защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите ще се представят такива, каквито са, без цензура“, заяви тогава Нинова. 

За партийния канал през март БСП гласува отпускането на 2 млн. лв. от партийната субсидия като едногодишен бюджет. Парите за следващите периоди ще се решават година за година според интереса на зрителите и възможностите за разширяване на медийното и развлекателното съдържание.

В проекта, представен пред СЕМ, бе посочено, че БСТВ има амбицията да започне да излъчва програмата си на 31 декември тази година, а в рамките на една година да привлече 20% от националната аудитория. 

Канала излъчва в sd  качество тестово на Intelsat 904 на 45.1° E.

Параметри:Intelsat 904 на 45.1° E 11.513 V 30000 2/3 DVB-S2/8PSK

Канала е добавен и в пакета на А1 на Hellas Sat 3 @ 39° E на
12.137 V  30000 5/6 DVB-S2/8PSK HEVC

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version