Site icon satinfobox.com

TivúSat ще има изключителен спортен канал

Повече HD програми. Такъв е планът на оператора на безплатната италианска сателитна платформа TivúSat. До края на 2020 г. тя иска да има 90% от своите станции в HD , в момента има около 50%. Освен HD програми, зрителите ще се насладят на изключителен спортен канал.

В допълнение към HD станциите, програмата ще включва и програми в Ultra HD в 4K формат. Няколко телевизионни групи, включително чуждестранни, проявиха интерес да включат тази платформа. Капацитетът на TivúSat вече не е достатъчен за по-нататъшно разширяване на своите предложения и се водят преговори с Eutelsat за увеличаване на капацитета. TivúSat ще поддържа HD излъчване и ще насърчава радио- и телевизионните оператори да се откажат от SD излъчването под формата на отстъпки за сателитния капацитет.

През следващата година ще бъдат представени 4K хибридни приемници от ново поколение с най-съвременни функции.

Sky, Mediaset и DAZN искат да стартират общ спортен канал, който ще се излъчва изключително в TivúSat. Това би било първото сътрудничество на тези оператори на TivúSat, което трябва да донесе безплатна станция с най-доброто спортно съдържание. Повече подробности не бяха дадени.

2 милиона зрители гледат ежедневно програмите TivúSat. Това е най-популярната DTH платформа в Италия и нейната популярност расте с бързи темпове. Дори операторът не разчиташе на такъв интерес и трябваше значително да разшири клиентския център чрез телефон и онлайн чат, който работи ежедневно до 20:00 часа.

Последвайте и ни харесайте:
Exit mobile version