HMD Global представи четири нови устройства, включително най-екологичния смартфон Nokia до момента

 • Circular, новата абонаментна услуга за устройства Nokia, беше активирана в Германия и Великобритания
 • Създадени с грижа за бъдещето: нов таблет и три смартфона Nokia от сериите X, G и C в различни ценови сегменти
  • Nokia X30 5G: най-екологичния смартфон на марката досега, без компромиси в производителността
  • Nokia G60 5G: устойчивост, майсторска изработка и дълголетие
  • Nokia C31: емблематичните за марката издръжливост и до 3 дни живот на батерията
  • Nokia T21: надежден, мощен, подходящ за цялото семейство
 • Плюс нови, екологични аксесоари

БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ, 1 септември 2022 – Домът на телефоните Nokia, HMD Global, представи четири нови устройства, включително най-екологичния си смартфон до момента, Nokia X30 5G, изработен от 100% рециклиран алуминий и 65% рециклирана пластмаса. Финландската компания залага и на по-природосъобразни опаковки, както част от прилагането на стратегията си за удължаване живота на устройствата във всички сегменти на портфолиото си. Това включва и новата абонаментна услуга Circular за устойчиво потребление на телефоните и таблетите Nokia.

Флориан Сейче, главен изпълнителен директор, HMD Global: „В HMD Global, домът на телефоните Nokia, искаме хората да запазят телефоните си за по-дълго време и това се проявява в няколко аспекта на дейността ни. Въведохме Circular, истински кръгов абонаментен модел в полза на хората, които удължават жизнения цикъл на своите телефони. Изработваме устройствата си с повече рециклирани материали и продължаваме да удължаваме живота им с редовни актуализации на софтуера и сигурността. Работим усилено, за да прилагаме тази философия за устойчивост и грижа за бъдещето във всички направления на бизнеса ни.“

Nokia X30 5G – с най-малък екологичен отпечатък и най-доброто фотографско изживяване с PureView до момента

Nokia X30 5G е изработен с рамка от 100% рециклиран алуминий и гръб от 65% рециклирана пластмасова, което го прави най-екологичния смартфон Nokiа, произвеждан някога. Чрез използването на 100% FSC-сертифицирана опаковка, с намален размер, от 94% рециклиран картон, както и премахването на зарядното устройство от кутията, се спестяват въглеродни емисии при транспорта и се редуцира електронният отпадък.

Nokia X30 5G е с безкомпромисна производителност и първокласни функции, включително възможно най-доброто фотографско изживяване със смартфон Nokia. 50-мегапикселовата PureView камера използва оптична стабилизация на изображението (OIS) и изкуствен интелект, за да заснема зашеметяващи ултраширокоъгълни и ярки нощни снимки. Камерата е защитена с устойчивото на надраскване стъкло Corning® Gorilla® Glass с DX+, което пропуска 98% от цялата светлина до големия сензор, а съдържанието оживява на 6,43-инчовия PureDisplay с ярки цветове и яснота на изображенията.

Nokia G60 5G – устойчивост чрез дългосрочна употреба на устройството за възможно най-много хора

Устойчиво изработен с гръб от 100% и рамка от 60% рециклирана пластмаса, Nokia G60 5G е първият смартфон от G-серията с дълголетие, емблематично за по-високия клас устройства от X-серията на бранда. За да насърчи хората да ползват телефона си по-дълго, той идва с обещанието „3-3-3“ – три години актуализации на Android OS, три години месечни месечни ъпдейти на защитата и удължена тригодишна гаранция без допълнителни разходи. В комбинацияс 6,58” FHD+ 120Hz дисплей за супер плавно скролване и 50MP тройна камера с изкуствен интелект, Nokia G60 5G прави първокласното мобилно изживяване още по-достъпно.

Nokia C31 новиятгерой от C-серията, осигуряващ издръжливост с тридневен живот на батерията

Nokia C31 е най-новият смартфон от бюджетната C-серия. Той предлага характерната за бранда издръжливост, подобрен 6,7-инчов HD+ дисплей и до три дни живот на батерията с функции за пестене на енергията, управлявани от изкуствен интелект. Освен това идва с най-новата операционна система Android, тройни задни и селфи камери, поддържани от Camera на Google, и устойчивост на прах и влага. Гарантираните две години редовни ъпдейти на защитата и изключителната му издръжливост с ниво IP52 по един от най-строгите производствени стандарти в света осигуряват дълголетието на устройството. И всичко това на изключително достъпна цена, перфектна за начинаещите смартфон потребители.

Nokia T21 надежден, подходящ за семейството мощен таблет, създаден да устои на времето

Проектиран със здрав алуминиев корпус и капак за антената от 60% рециклирана пластмаса, новият Nokia T21 носи издръжливостта и първокласното качество, които прилягат на таблетите Nokia. Двете години софтуерни ъпдейти и трите години ежемесечни актуализации на защитата го правят перфектен за цялото семейство. Надграждайки успеха на своя предшественик, той е зареден с функции по желание на феновете, като например HD видео стрийминг, гласови повиквания и възможност за плащане чрез NFC.

NFC ще помогне на вашия бизнес с плащания и ще сканира NFC тагове, докато Second Screen ще ви позволи да разширите и управлявате вашия компютър с Windows. Ако пък имате вдъхновение да творите, ползвайте активната писалка на таблета, за да скицирате идеите си, да си водите бележки или да нарисувате следващия си шедьовър.

Нови аудио аксесоари Nokia – в подкрепа на устойчивото потребление

Осигурявайки надежден звук в движение, новият напълно водоустойчив преносим безжичен високоговорител Nokia Portable Wireless Speaker 2 е със 100% рециклиран външен панел и с мощна батерия, която издържа до 22 часа.

Новите слушалки Nokia Clarity Earbuds 2 Pro се предлагат в калъф за зареждане, изработен от 100% рециклирана пластмаса, и осигуряват пълноценно аудио изживяване без прекъсвания с режим за хибридно активно шумопотискане.

Circular – абонаментна услуга, преосмисляща притежанието на мобилен телефон с грижа за околната среда

HMD Global представи и Circular – нова революционна абонаментна услуга, която предлага по-устойчив и безпроблемен начин за използване на смартфоните и таблетите Nokia. С нея компанията насърчава хората да запазят устройствата си за по-дълго време чрез редица екологични награди. Circular свежда до минимум отрицателното въздействие на ползването на мобилно устройство върху околната среда, като предпазва смартфоните и таблетите от депониране и им дава втори живот. В рамките на абонаментния модел устройствата Nokia преминават през рециклиране, обновяване и повторно ползване или отиват за благотворителни каузи, които се нуждаят от тях. Освен това абонаментът предоставя на хората пълна свобода на избор и промяна на условията. Компанията ще се погрижи за всяка случайна повреда, загуба или кражба без отделни месечни разходи, а при необходимост може да съдейства и за бърза подмяна. Към момента услугата е налична само за Великобритания и Германия, в близките месеци предстои активирането ѝ и в други държави.

Цени и наличности

The four new devices will be available in select markets globally starting today.

 • Nokia X30 5G ще бъде наличен в България в цветовете Cloudy Blue и Ice White, в конфигурация 8/256 GB, на препоръчителна цена 1099 лева.  
 • Nokia G60 5G ще бъде наличен в България в цветовете Pure Black и Ice Grey, в конфигурация 6/128 GB на препоръчителна цена 659 лева.
 • Nokia C31 ще бъде наличен в България в конфигурация 3/32 GB на препоръчителна цена 279 лева.
 • Nokia T21 ще бъде наличен в България в цвят Charcoal Grey, в конфигурация 4/128 GB на препоръчителна цена 569 лева
Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial