„КОСМОС“ СЕ ЗАВРЪЩА!

СЕЗОН 3 НА ЗНАМЕНИТАТА НАУЧНА ПОРЕДИЦА

Е С ПРЕМИЕРА ПРЕЗМАРТ 2020
ПО NATIONAL GEOGRAPHIC

ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“

ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЪЧЕН ПО NATIONAL GEOGRAPHIC

В 172 СТРАНИ НА 43 ЕЗИКА

Спечелилата наградите „Еми“ и „Пийбоди“ поредица е дело на изпълнителния продуцент, сценарист, режисьор и създател Ан Друян и изпълнителните продуцентиСет Макфарлън, Бранън Брага и Джейсън Кларк;

Водещ на поредицата е Нийл Деграс Тайсън

Изумителното пътешествие от 13 серии е начело със звезден творчески екип, включващ всепризнатия дизайнер на костюми Рут Е. Картър, кинематографа Карл В. Линденлауб

и композитора Алън Силвестри

Продукцията се озвучава от актьорите Сет Макфарлън, сър Патрик Стюарт, Виго Мортенсен и Джъд Хърш

(София – 13.11.2019 г.) Най-обичаният и изпълнен с чудеса научнопопулярен франчайз в историята на телевизията се завръща с ново изумително пътешествие в 13 епизода. Премиерата на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще се излъчи през март2020 г. по National Geographic. Това неземно пътуване през пространството и времето ще пренесе зрителите през 13,8 милиарда години космическа еволюция далеч напред в бъдещето.

Следващата част на „КОСМОС“, обявена в чест на рождения ден на визионера Карл Сейгън, който щеше да навърши 85 години, продължава завета на новаторската поредица, написана в съавторство с Ан Друян и Стивън Соyтър и излъчена пред световната публика преди 40 години. „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще бъде излъчена по National Geographic в 172 страни на 43 езика. Предишният сезон беше гледан от над 135 милиона души по цял свят.

Отличеният с наградата „Еми“ световен феномен е създаден по идея на носителката на наградите „Еми“ и „Пийбоди” Ан Друян, създател, изпълнителен продуцент, сценарист и режисьор, както и на носителите на „Еми“ и номинирани за „Оскар“ изпълнителни продуценти Сет Макфарлън („Орвил“, „Семейният тип“), Бранън Брага („Орвил“, „Стар Трек“) и Джейсън Кларк („Орвил“, „Дългият път към дома“).

Нийл Деграс Тайсън, астрофизик в Американския природонаучен музей, водещ на четирикратно номинираната за наградата „Еми“ поредица „Да поговорим за звездите“ и автор на бестселърите „Да паднеш в черна дупка“ (Death by Black Hole) и „Letters from an Astrophysicist“, се завръща като водещ и изпълнителен научен редактор на поредицата. В началото на този сезон го виждаме на брега на космическия океан, където се завръщат обновените и подобрени „Кораб на въображението“ и „Космическият календар“ от поредицата „КОСМОС“. Те ще отведат зрителите на едно пътешествие през времето и през изумително разнообразие от светове. В тези приключенски епизоди „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ интегрира единствени по рода си визуални ефекти, анимации, холограми и стилизирани възстановки, за да пренесе зрителите в невиждани досега светове и да ги срещне с невъзпети супергерои, които са направили възможно познанието ни за величественото пътешествие на живота – от неговото зараждане на морското дъно до възможното му бъдеще в екзотични светове на далечни звезди.

„Този трети сезон на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е най-смелият досега“, казва Ан Друян. „Корабът на въображението“ ще ни отведе до места, които не сме дръзвали да посетим преди: изгубени и предстоящи светове, далеч в бъдещето, през дупчицата в завесата, която скрива други реалности – и всичко това обосновано от точна наука и направено реално от богат набор от визуални ефекти.“

„National Geographic се гордее да бъде водещата световна дестинация за зрители, любители на науката и изследванията“, казва Кортни Монро, президент на глобалните телевизионни мрежи на National Geographic. „Ето защо толкова се вълнуваме за следващата част на най-обичана и най-гледана научна поредица и до днес, която се завръща в ефир. „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ разглежда сложни теми от астрофизиката, астрономията и антропологията, като ги прави достъпни, увлекателни и развлекателни за милиони хора по цел свят.“

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ поема към неизследвани досега територии, като започва със зората на нашата Вселена, преминава през футуристичното Световно изложение в Ню Йорк през 2039 г. и продължава отвъд в далечното бъдеще на други светове. Посетете първия построен някога апартамент и изкачете 10 000-годишно стълбище до звездите. Върнете се в мрачните „Зали на унищожението“ с живи макети на прекършените клони от дървото на живота и пристъпете в новия величествен „Дворец на живота“ с неговите високи кули, изпълнени с изящни морски създания. Застанете под неговата „Арка на преживяванията“, за да узнаете сами какво е да се реете с орлите или да плувате редом с китовете в техните епични пътешествия.

В поредицата вземат участие някои от най-уважаваните творци във всевъзможни области, сред които номинираният за наградата „Еми“ кинематограф Карл В. Линденлауб („Денят на независимостта“, „Старгейт“); носителката на Наградата на Академията и номинирана за наградата „Еми“ дизайнер на костюми Рут Е. Картър („Черната пантера“, „Корени“); носителят на наградата „Еми“ и номиниран за Наградата на Академията композитор Алън Силвестри („Отмъстителите“, „Форест Гъмп“, „Контакт“); отговорникът по визуални ефекти Джефри А. Оукън („Сблъсъкът на титаните“, „Кървав диамант“); и директорите за анимацията Лукас Грей („Семейство Симпсън“, „Семейният тип“), номинираният за наградата „Еми“ Брент Уудс („Американски татко“, „Семейният тип“) и номинираният за Наградата на Академията Дюк Джонсън („Аномалиса“, „Mary Shelley’s Frankenhole“).

Забележителният актьорски състав включва множество знаменитости, които озвучават героите на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“. В този сезон ще чуете гласовете на номинирания за Наградата на Академията и носител на награда „Еми“ актьор Сет Макфарлън („Орвил“, „Семейният тип“) като президента Труман; номинирания за награда „Еми“ и „Златен глобус“ актьор сър Патрик Стюарт („Стар Трек“, „Х-Мен“) като астронома с немско-британско потекло Уилям Хершел; номинирания за Наградата на Академията Виго Мортенсен („Зелената книга“, „Властелинът на пръстените“) като съветския ботаник и генетик Николай Вавилов; и Джъд Хърш („Красив ум“, „Денят на независимостта“) като Робърт Опенхаймер, прочут като „Бащата на атомната бомба“. Дъщерята на Друян и Сейгън, авторът Саша Сейгън се появява в ролята на майката на Сейгън – Рейчъл Грубер Сейгън.

Във връзка с премиерата на новия сезон National Geographic Books публикува съпровождащата книга от Ан Друян, дългоочакваното продължение на световния бестселър на Карл Сейгън „Космос“.

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ се продуцира за National Geographic и FOX от Cosmos Studios, компанията, съоснована от Ан Друян през 2000 г., и Fuzzy Door на Сет Макфарлън. Друян и Бранън Брага са сценаристи и режисьори на поредицата. Друян, Макфарлън, Брага и Джейсън Кларк са изпълнителни продуценти. Кара Валоу („Семейният тип“, „Американски татко“) е копродуцент, а Джоузеф Микучи („Денят на патриота“, „Приятелю Тед 2“) е продуцент. За National Geographic изпълнителен продуцент е Кевин Мос, а Джеф Даниълс е изпълнителен вицепрезидент на глобалните нескриптирани програми.

За National Geographic Partners

National Geographic Partners LLC, съвместно дружество между National Geographic Society и Disney, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 131 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

За Cosmos Studios

Съоснована през 2000 г. от изпълнителния директор и визионер Ан Друян в Итака, базираната в щата Ню Йорк Cosmos Studios създава, продуцира и разпространява във всички медии научноразвлекателно съдържание, което изпълва очите, ума, сърцето и душата.

Cosmos Studios цели да събори стените, които изолират толкова много хора от достиженията на науката. Ние работим за демистифицирането на езика, ценността и драмата на науката, за да дадем на всеки силата на нейната завинаги революционна методология.

Карл Сейгън и онези, които имаха привилегията да работят с него, показаха, че съществува световен апетит за развлекателно съдържание, което отразява назряващото ни осъзнаване на космическата еволюция и нашето място в нейната велика история. Налице е глад, обхванал цялата планета, за образи и мечти, отразяващи радикално промененото ни разбиране за това, кои сме, къде сме, кога сме… и накъде бихме могли да поемем, какви бихме могли да станем.

В сътрудничество с отличени с награди писатели, художници, кинотворци, продуценти, изследователи, инженери, просветители и нарастващ брой партньори от областта на науката, комуникациите и финансите, ние се стремим да докоснем аудиторията с духовната извисеност, която носи осъзнаването на най-важното научно прозрение – нашето единство с Космоса.

Намерете ни на www.cosmosstudios.com

във Фейсбук на www.facebook.com/CosmosStudiosOfficial/

в Туитър на www.twitter.com/cosmosstudios

в Инстаграм на www.instagram.com/cosmosstudiosofficial/


За Fuzzy Door

Начело със сценариста, продуцента и режисьора Сет Макфарлън и президента Ерика Хъгинс, Fuzzy Door е продуцентската компания, която стои зад едни от най-успешните филмови и телевизионни проекти в днешно време. С язвителната си непочтителност, хаплива сатира, нарушаващ правилата хумор, интригуваща социална проблематика и увлекателен наратив, компанията си е създала завидно портфолио с качества, спечелили ѝ много награди. Понастоящем тя продуцира хитовата космическа приключенска поредица „Орвил”, обичаната и отличена с наградата „Еми” комедийна поредица „Семейният тип”, която сега празнува своята 20-годишнина, и любимата на феновете поредица „Американски татко”, чийто 14-и сезон се излъчва в момента. Fuzzy Door стратегически надгражда успеха на поредицата от 80-те години на 20-и век “Космос”, продуцирайки отличената с награди поредица „Космос: Пътешествие в пространството”, която получи 13 номинации за наградата „Еми” и е гледана от над 135 милиона души по целия свят. Сега компанията се стяга за следващото попълнение „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ”, което ще бъде излъчено през 2020 г. В областта на пълнометражните филми Fuzzy Door е създала няколко комерсиално успешни комедии като „Приятелю Тед”, „Приятелю Тед 2” и „Който оцелее, ще разказва”, които заедно постигнаха световен бокс офис от над 800 милиона долара. Компанията се е посветила на прокарването на социално осъзната и интелектуално ангажираща нишка през проекти, вдъхващи живот на безстрашни, новаторски и дръзки истории, докато същевременно поддържа своята запазена марка от чувство за хумор и почуда.

Последвайте и ни харесайте:
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial