RAI придоби 4K права на Шампионската лига на УЕФА

RAI получи 4K права за излъчване от Sky Italia за избрани мачове от УЕФА Шампионска лига от настоящия сезон. Това ще бъдат най-добрите мачове на италианските отбори и разбира се финалите, които ще се проведат на 30 май 2020 г.

Това беше сравнително значителна финансова инвестиция в спортно съдържание. RAI ще плати на Sky Italia 10 милиона евро за правата за всеки мач от Шампионската лига на УЕФА. Общият брой на мачовете не е посочен. Това ще бъдат около три до четири мача от настоящия сезон плюс финала.

Придобиването на права за излъчване за Шампионската лига на УЕФА означава, че зрителите на RAI ще видят излъчвания на Rai 4K. Изключителните права за SD или HD излъчвания във вторник се пазят от търговската група за излъчване Mediaset. Операторът на платена телевизия Sky Italia има право на всички мачове. Футболът в 4K ще бъде бонус за зрителите на Rai 4K.

Освен Шампионската лига, зрителите на Rai 4K ще видят и футбол на Евро 2020 (от 12 юни до 27 юли 2020 г.). Ще има 27 мача, полуфиналите за Купата на Италия и, разбира се, Летните олимпийски игри, които ще се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. И състезания във Формула 1, които отново се подготвят за Рай. Селекция от предавания от Олимпийските игри в Токио ще бъде представена в предстоящата програма на Rai 8 (Rai Ultra HD 8K).

В допълнение към спорта, зрителите на Rai 4K могат да очакват с нетърпение серията Genius Girlfriends.

Спортното съдържание ще бъде достъпно само в новите карти за достъп на Tivúsat Black поради ограниченията на доставчиците на 4K съдържание. Предаванията ще се разпределят в HDR режим.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial