Телефоните Nokia са официалните мобилни устройства в „Смъртта може да почака“

  • Първият смартфон Nokia с 5G е джаджата на новия специален агент в предстоящия филм „Смъртта може да почака“
  • Партньорството със „Смъртта може да почака“ представлява част от глобална маркетингова кампания с Лашана Линч в ролята на агент Номи в рекламата „Единствената джаджа, от която ще се нуждаеш“
  • Рекламата разкрива нов, мистериозен смартфон

София, 5 март – HMD Global обяви, че телефоните Nokia са официален партньор на 25-ия филм за Джеймс Бонд, „Смъртта може да почака“. След броени дни излиза и рекламата с участието на Лашана Линч в ролята на агент Номи, вдъхновена от филма. Тя е дело на режисьора Ама Асанте, носителка на наградата BAFTA, и е част от най-голямата глобална маркетингова кампания на HMD Global до момента и представя Nokia като „Единствената джаджа, от която се нуждаеш“.

Няколко телефона от портфолиото на Nokia ще се появят в „Смъртта може да почака“, като част от интегрирана кампания в кината, дигиталните платформи, социалните мрежи, градската среда и в търговската мрежа, която ще стартира на 8 март, международния Ден на жената. Началото ѝ ще бъде отбелязано с премиерата на 90-секундното видео, което разкрива и един от предстоящите смартфони Nokia.

Мистериозното устройство ще бъде официално представено на 19 март, няколко месеца преди премиерата на „Смъртта може да почака“, който ще бъде в кината на Обединеното кралство от 12 ноември. Други, неподвластни на времето телефони Nokia с „роли“ във филма, са Nokia 7.2 с мощна, 48MP тройна камера с технология Quad Pixel и оптика ZEISS, както и култовият любимец на феновете Nokia 3310. Партньорството с филма дава възможност на HMD Global да демонстрира статута си на световен производител на смартфони с Android с изявен ангажимент към сигурността, бързината и иновациите, който може да посрещне нуждите дори на най-взискателните клиенти в света: агентите на MI6.

Photo credit should read: Doug Peters/PA Wire

Видеото е заснето на фона на отличителни сгради в небето над Лондон, сред които катедралата „Свети Павел“ и емблематичния небостъргач The Shard. Агент Номи използва разнообразието от възможности на новия смартфон Nokia, за да завърши успешно мисията си.

Като говори за съвместната си работа с HMD Global, дома на телефоните Nokia, Лашана споделя: „Първият ми телефон беше Nokia 3210, когато бях на около десет години. Погледнато от дистанцията на времето, това всъщност беше моят смартфон на 90-те. Възможността да сменям панелите и да играя на „Змията“ ме впечатляваше! Като наблюдавам колко много са се променили смартфоните Nokia през годините, за мен беше особено вълнуващо да изиграя ролята на Номи, която помага да бъде представен най-новият смартфон на тази емблематична марка.“

Режисьорът на рекламата, Ама Асанте, споделя: „Винаги са ме привличали проекти, подчертаващи силата и интелекта на жените – сценарият на тази реклама беше разработен така, че да представи Номи като топ агент, който не се страхува да се изправи срещу лошите и то с безпардонно чувство за хумор.“

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global, коментира: „С оглед на новината за отлагането на премиерата за 12 ноември, пред нас се очертава една наистина вълнуваща година преди дългоочакваното излизане на филма. Малко са културните явления, в които технологиите имат ключова роля така, както е в „Смъртта може да почака“. Почитта на филма към иновациите, в съчетание с удивителната технология, вградена в нашите продукти, превръща всеки смартфон Nokia в единствената джаджа, от която всеки, дори и тайният агент, се нуждае. Именно това прави нашето партньорство толкова силно.“

„Доверието, сигурността и емблематичният качествен дизайн са основополагащи за телефоните Nokia и нашите ценности се припокриват с тези на „Смъртта може да почака“ и на новия специален агент Номи. Изключително горди сме, че можем да направим най-новите технологии достъпни за всички. С нетърпение очакваме да изпълним тази мисия чрез партньорството си с филма“.„Смъртта може да почака“
се разпространява в кината във Великобритания от Universal Pictures International от 12 ноември, а в САЩ от United Artists под шапката на MGM от 25 ноември 2020 година.

За филма:

В „Смъртта може да почака“ Бонд е напуснал активна служба и се радва на спокоен живот в Ямайка. Спокойствието му обаче приключва бързо, когато старият му приятел Феликс Лейтър от ЦРУ се появява с молба за помощ. Мисията за спасяване на отвлечен учен се оказва далеч по-коварна от очакваното, което води Бонд по следите на мистериозен злодей, въоръжен с опасна нова технология.

За HMD Global

Базираната в Еспоо, Финландия, компания HMD Global Oy е домът на телефоните Nokia. HMD проектира и предлага богата гама от смартфони и телефони, насочени към широк кръг от потребители и ценови сегменти. С ангажимент за иновации и качество, HMD е горд ексклузивен лицензиант на марката Nokia за телефони и таблети. За допълнителна информация вижте www.hmdglobal.com. Nokia е регистрирана търговска марка на Nokia Corporation.

За EON Productions

EON Productions Limited и Danjaq LLC са изцяло притежавани и контролирани от семейство Броколи / Уилсън. Danjaq е американската компания, която съвместно с Metro Goldwyn Mayer Studios притежава авторските права върху съществуващите филми за Джеймс Бонд и контролира правото да произвежда бъдещи филми за Джеймс Бонд. EON Productions, филиал на Danjaq, е базираната във Великобритания продуцентска компания, която прави филмите за Джеймс Бонд от 1962 г. и заедно с Danjaq контролира мърчандайзинга на филмите по целия свят. Двадесет и петият филм за агент 007 в момента е в постпродукция. За повече информация посетете www.007.com.

За Metro Goldwyn Mayer 

Metro Goldwyn Mayer е водеща развлекателна компания, фокусирана върху производството и глобалната дистрибуция на филмово и телевизионно съдържание. Компанията притежава една от най-обемните библиотеки с първокласно филмово и телевизионно съдържание в света. В допълнение, MGM има инвестиции в местни и международни телевизионни канали и е мажоритарен собственик и дистрибутор на United Artists Media Group (UAMG). За повече информация посетете www.mgm.com.

За Universal

Universal Pictures International (UPI) е международното звено за маркетинг и дистрибуция на Universal Pictures. В Обединеното кралство, Ирландия, Испания, Италия, Германия, Швейцария, Холандия, Франция, Русия, Корея, Австралия, Мексико, Бразилия, Хонконг, Индия и Китай, UPI директно предлага и разпространява филми през своите местни офиси, създавайки кампании и стратегии за промотиране, съответстващи на културата и поведението на пазара на тези територии. В други части на света UPI си партнира с Paramount и Sony в дистрибуцията на филмите и на трите компании. Universal Pictures е част от NBCUniversal, една от водещите световни медийни и развлекателни компании в разработването, производството и маркетинга на развлечения, новини и информация пред глобална аудитория. NBCUniversal е дъщерно дружество на Comcast Corporation.

За United Artists

United Artists Releasing, обединението между Metro Goldwyn Mayer (MGM) и Annapurna Pictures (Annapurna), е американска издателска компания. Създадена върху основата, поставена от емблематичното кино студио United Artists, обединената компания предоставя на филмовите творци подкрепа чрез внимателно изграден подход в маркетинга, популяризирането и дистрибуцията на кинопродукциите. United Artists Releasing предлага на създателите на съдържание алтернативен вариант за разпространение извън системата на студиото и подкрепя филмите на Annapurna и MGM, както и филмите на други творци.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial