Netflix се съгласи да намали битрейта по време на коронавирусната криза

Netflix се съгласи да намали качеството си на излъчване в опит да предотврати забавянето на Интернет под тежестта на допълнителни натоварвания по време на кризата с коронавируса.

Следва дискусия между изпълнителния директор на Netflix Рийд Хастингс и комисаря по вътрешния пазар и услуги на Европейския съюз, Тиери Бретон.

M Breton по-рано призова поточните компании да предприемат действия, за да предотвратят запушването на интернет.
В изявление М. Бретон казва: „Приветствам много бързите действия, които Netflix предприе, за да запази безпроблемното функциониране на интернет по време на кризата COVID19, като същевременно поддържа добро преживяване за потребителите. Г-н Хейстингс демонстрира силно чувство за отговорност и солидарност. Ще поддържаме тесни контакти, за да следим заедно развитието на ситуацията. „

„След дискусиите между комисаря Бретон и Рийд Хейстингс – и предвид извънредните предизвикателства, повдигнати от коронавируса, Netflix реши да започне намаляване на битовите скорости във всички наши потоци в Европа за 30 дни“, казва компанията в отговор.

„Смятаме, че това ще намали трафика на Netflix в европейските мрежи с около 25 процента, като същевременно ще осигури добро качество на услугите за нашите клиенти.“

Комисията иска платформите за стрийминг да преминат към стандартна разделителна способност, а не към висока дефиниция за тяхното съдържание в пиково работно време.

Абонатите, които плащат на Netflix премия както за услугите й с висока разделителна способност, така и за ултрависока резолюция, може да не са толкова доволни от решението.

За сега в България не се наблюдават проблеми с повечето интернет услуги и общия трафик. А повече информацоя за кризата с COVID-19 следете на нашия нов раздел ТУК

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial