Формула 1 ще замести отложените кръгове от сезона с виртуални състезания

Формула 1 ще продължи сезона във виртуалния свят на електронните игри, след като днес от автомобилната надпревара обявиха старта на сериите „Ф1 Еспортс Върчюъл Гран При“, в които ще се включат голяма част от настоящите пилоти. Платформата е създадена с цел забавление за феновете, които бяха лишени от официалните състезания заради глобалното разпространение на COVID-19.

Виртуалните серии ще заместват всяко отложено Гран при от календара, започвайки през този уикенд с Бахрейн, като те ще продължат поне до месец май. Първото състезание ще подреди настоящия пилотски състав на решетката и тя ще бъде запълнена от гости-звезди, чиито имена ще бъдат обявени в развитие на сезона. Всеки един от тях ще може да се включи в надпреварата от своя дом, докато кастът ще се извършва от „Gfinity Esports Arena“ (Фулъм, Лондон) от 22.00 часа българско време в състезателния ден.

Виртуалните серии на Формула 1 ще бъдат провеждани посредством играта Ф1 2019 и първото състезание на „Сахир“ ще бъде в рамките на 28 обиколки – точно половината от оригиналната дистанция. Кастът, който може да бъде следен в каналите на Формула 1 в Ютюб, Туич и Фейсбук, както и на f1.com, ще бъде с продължителност около час и 30 минути. Той ще включва и квалификации, в които ще бъде определяно позиционирането на решетката. Условието за класиране ще бъде отново време за една обиколка.

Заради твърде големите разлики в гейминг уменията на самите пилоти, настройките на играта ще окуражават изпреварвания, динамика и забавление. Това включва изравняване на представянето на всички болиди, намалени щети при удари, както и свободноизбираемо включване или изключване на тракшън контрола и спирачната система за тези, които не са напълно запознати с играта. От Формула 1 подчертават, че серията е създадена изцяло за забавление и за да донесе нещо ново на феновете по време на безпрецедентната глобална пандемия. Тоест, пилотите няма да получават точки за световния шампионат, уточняват още от надпреварата. По време на несъстезателните уикенди Формула 1 ще предлага на всеки фен по света битки лице в лице с пилоти от Формула 1. Формула 1 ще обяви повече детайли чрез каналите си в социалните мрежи в близките дни или седмици.

Г;едайте тази вечер по DIEMA SPORT2 HD от 22.00 Формула 1: Електронно състезание за Голямата награда на Бахрейн, директно

Гледайте на живо ТУК

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial