RTL без F1 от следващия сезон

От 1991 г. състезанията във Формула 1 се излъчват непрекъснато по немската търговска телевизия RTL. От три десетилетия Формула 1 и RTL пишат обща история на успеха. В края на този сезон RTL ще спре да излъчва F1.

Това ще бъде края на уникална глава в историята на германския RTL – благодарение на тази станция много зрители успяха да гледат безплатно състезания F1 и не се наложи да плащат никакъв пакет на телевизионните оператори.

Йорг Граф, изпълнителен директор на RTL, заяви, че сега ще се съсредоточи с цялата си сила, страст и радост върху футбола като спорт номер 1, благодарение на наскоро придобития пакет за телевизионни права.

От следващата година медийната група RTL ще се фокусира върху излъчването на футболни мачове. В допълнение към международните мачове на германския национален отбор, това са Лига Европа на УЕФА и новосформираната Конференция Лига на Европа. По-рано тази година RTL получи пълен достъп до всички 282 мача от сезон 2021 до 2024 г. за излъчване на своите програми и платформи (HD +).

F1 беше на върха на RTL през 2001 г., когато състезанията бяха наблюдавани от средно 10,44 милиона зрители.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial