BalkanSat планира да изстреля телекомуникационен сателит през 2023

В рамките на своя онлайн пресконференция българската компания BalkanSat обяви, че през 2023 година очаква да изстреля свой телекомуникационен сателит на позиция 56.02E, който ще носи името BalkanSat 30B. Основата му задача ще бъде предоставянето на нови възможности за комуникация на територията на България за публичния и частния сектор.

Според компанията нейните услуги могат да се използват от редица институции – държавна и общинска администрация, силови министерства, пожарна безопасност, гражданска защита, болнични заведения и други. Системата може да подпомогне и по-бързото развитие на дистанционни услуги в сектори като образование и здравеопазване. Връзката e криптирана.

BalkanSat обещава и да предостави високоскоростна широколентова връзка на разумна цена и за частния сектор – телекомуникационни и мрежови оператори, средни и големи предприятия и др. Системата може да допринесе и за развитието на 5G мрежите, защото сателитите осигуряват алтернатива на наземните backhaul мрежи. Тя може да помогне за  разширяването на комуникационното покритие върху селски и труднодостъпни райони в България.

Info:https://mobilebulgaria.com/

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial