ГОРДЪН РАМЗИ СЕ ЗАВРЪЩА И НИ ПОДНАСЯ ОЩЕ ПО-ДРЪЗКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ГЛОБАЛНАТА КУЛИНАРНА ЕКСПЕДИЦИЯ „ГОРДЪН РАМЗИ: КУЛИНАРНИЯТ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ“

West Sumatra, Indonesia - Gordon Ramsay covers his head with a pot during a quick rain shower while he cooks beef rendang. (National Geographic/Justin Mandel)

Този път Рамзи се отправя на пътешествия и пиршества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана

Втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ ще бъде излъчван премиерно поNational Geographic от 13.09. в 22 часа

(София) — Гордън Рамзи затяга връзките на ботушите си, грабва ножовете си и поема отново на път във втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“, който ще се излъчва премиерно по National Geographic всяка неделя от 13.09. в 22 часа. Изкусният шеф-готвач и „Айрън Мен“ атлет, отличен с множество звезди „Мишлен“, продължава приключенията си по света в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в 172 държави на 43 езика. Втори сезон проследява вълнуващите приключения на Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.

„Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история“ – казва Рамзи. – „Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас.“

Гордън Рамзи пътува и пирува из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана, поема към още по-диви места и отвъд заучените рецепти, за да изследва световната кухня. Той предприема пътешествия до сърцето на местата, които посещава, изкачва планини, бори се с 3-метрови вълни, издържа на минусови температури и си проправя път през дивата пустош, за да открие някои от най-добрите съставки на света. Рамзи рискува живота и крайниците си в най-смелото си приключение досега, като плува във води, населени от големи бели акули, включва се в традиционно бягане с бикове и много други, за да постигне превъзходни кулинарни резултати.

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за изкусителните деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, ще го вдъхновят да създаде съвсем нови рецепти, които да представят същността и сърцето на дадената култура. Всеки епизод завършва с предизвикателство, което Рамзи си отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си.

Част от приключенията, кулинарни и други, които Гордън ще преживее този сезон, включват:

  • Да рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра;
  • Да се гмурне смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти;
  • Да скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка;
  • Да разучава индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди;
  • Да се отправи на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци;
  • Да се хвърли в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите;
  • И да се бори с вълните, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

Епизодите включват:

Дивата Тасмания
13.09. от 22 часа

Гордън Рамзи изследва изолираната край бреговете на Южна Австралия Тасмания. Той разкрива девствената красота и чистота на острова, гмурка се за гигантски лангусти в пълни с акули води, опитва се да избегне отровни змии, докато търси местни подправки в шубраците и се извисява с хидроплан към сърцевината на Тасмания, за да лови пъстърва, чрез риболов на муха, а накрая събира единствен по рода си мед. След всичко това, Рамзи се изправя редом с кулинарния номад Аналийс Грегъри, с която приготвят невероятно кулинарно пиршество.

Дивата природа на Южна Африка

20.09. от 22 часа

Шеф Рамзи се среща отблизо с носорози, жирафи, зебри и хипопотами сред зашеметяващо красивата дива природа на Квазулу-Натал, Южна Африка, докато разучава тайните на традиционната кухня на Зулу воините и се научава да използва местно „braai“. Той скача от хеликоптер в бурните води на Индийския океан, събира миди върху опасни скали и се потапя в културата на местните селища. Накрая готви за почитан Зулу вожд, заедно с любимата на мнозина местна кулинарна звезда Зола Нене.

Кухнята на Луизиана

27.09. от 22 часа

Шеф Рамзи пътува до Луизиана, за да научи тайните на каджунската кухня. Там се среща с Ерик Кук, бивш морски пехотинец, който се е превърнал в кулинарна знаменитост. Той го изпраща да се лута в блатата, за да види какво ще му донесе оттам. По време на своето приключение Рамзи се изправя лице в лице с опасни и вкусни същества от дълбините на блатата до сърцето на Мексиканския залив. Дали ще успее да се справи с предизвикателството или уменията му се изчерпват на „Края на света“?

Красивите планини на Суматра

04.10. от 22 часа

Мисията на Гордън Рамзи да овладее най-завладяващите вкусове от световната кухня го отвежда до индонезийския остров Суматра, където рискува безопасността и гордостта си, за да се сдобие с необходимите му съставки. Отдадеността на Рамзи към изкусната международна кулинария е поставена пред изпитание когато му се налага да поеме ролята на моряк в открития океан, да изследва сложна пещерна система, да дои биволи или да бъде влачен зад тях. Гордън е под зоркия поглед на топ готвача на Индонезия Уилиям Уонгсо и напрежението расте.

Дивите джунгли на Гвиана

11.10. от 22 часа

Шеф Рамзи се отправя към дебрите на южноамериканските тропическите гори, за да изследва кулинарните корени на Гвиана. След като скача от хеликоптер в Джунглата, той се отправя на лов за кайман с голи ръце, лови пираня с бамбукова въдица и сам изработва стрелата си за лов на ароуана (arowana) с лък. Въоръжен с новия си набор от провизии от джунглата, Рамзи ще обедини сили с изгряващата кулинарна звезда Делвен Адамс, за да приготви кулинарно угощение за местното племе.

Индийската столица на подправките

18.10. от 22 часа

От бреговете до планините на южна Индия, шеф Рамзи разучава сложните вкусове на региона, известен като световната столицата за търговия с подправки. Той се бори с океанските вълни с гигантска риболовна мрежа в ръце, преодолява изгарящото ухапване на огнени мравки, носи се по хълмисти черни пътища в малка рали кола и опитва от изключително пикантните местни храни. И всичко това преди да се опита да впечатли група жени, изкусни готвачи, с негова интерпретация на традиционната им местна кухня. Кулинарният историк, телевизионен водещ и стриктен готвач Шри Бала, взема Рамзи под крилото си и му разказва за невероятната история на подправките в Индия.

Норвегия, страна на викинги

25.10. от 22 часа

Шеф Рамзи канализира своя вътрешен викинг и с охота се отправя към изключително ниските температури на Норвегия през декември, за да открие невероятните аромати на кухнята в този регион. Той се гмурка за миди в леденостудените води на фиордите, събира стадо буйни елени заедно с хора от местното население – саами, участва в процес по ферментация на риба и яде овча глава. След всичко това, той тества новопридобитите си умения, като подготвя коледно пиршество, заедно с местния готвач Кристофър (Christopher Haatuft).

Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ е продуциран от Studio Ramsay за National Geographic. За Studio Ramsay, изпълнителни продуценти са Гордън Рамзи, Лиса Едуардс и Джон Крол. За National Geographic, изпълнителен продуцент е Бетси Форхан, вицепрезидент на продукцията е Кевин Тао Мохс (Kevin Tao Mohs), а изпълнителен вицепрезидент на National Geographic за документални продукции е Джеф Даниълс. 

***

За NationalGeographicPartners

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между The Walt Disney Company и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo Mundo, Nat Geo People) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 132 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

За Гордън Рамзи /Studio Ramsay

Гордън Рамзи, номинираният за награда „Еми“ готвач с няколко звезди „Мишлен“, известен с изключително успешните и отличавани с награди оригинални програми, продуцира телевизионни предавания от двете страни на Атлантическия океан, гледани от зрители по цял свят, в над 200 територии и е единственият талант в Щатите с четири предавания в праймтайм в национален ефир. Той е водещ и изпълнителен продуцент на „Hell’s Kitchen“, „MasterChef“, „MasterChef Junior“ и „Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“ по Fox, както и ежегодното „MasterChef Celebrity Showdown“.

Мултимедийната му продуцентска компания Studio Ramsay стои зад хитови предавания както в Щатите, така и във Великобритания, с увеличаващ се брой нови предавания в продукция. Основано през 2016 г., Studio Ramsay е създадено, за да разработва и продуцира както риалити/ документални и дигитални, така и игрални телевизионни продукции, като се фокусира върху създаването на нови формати и новаторски програми, както и развитието на нови таланти. Studio Ramsay стои зад изключително успешната поредица на FOX „Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“, както и „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“, която се излъчва поNational Geographic в 172 страни и на 43 езика в световен мащаб, придружена от уникалното по рода си дигитално и печатно изданиесъс същото име.В Обединеното кралство, Studio Ramsay продуцира номинираната за „БАФТА“ поредица „Пътешествието на Гордън, Джино и Фред“ за ITV. Студиото стои и зад предстоящата поредица на Channel 4 „The Fantastical Factory of Curious Craft“ и отваря вратите на знаменития хотел The Savoy за документална продукция от 6 части за ITV. Студиото стои и зад сериала на Channel 4 “Born Famous,” чиято премиера беше миналото лято. Studio Ramsay разработва и различни предавания, които са в различни фази от продукционния процес, за BBC, за някои от най-добрите телевизионни оператори в Обединеното кралство, както и за някои от най-добрите американски кабелни канали. Дигиталната дивизия на Studio Ramsay стои зад оригиналното съдържание, което Рамзи споделя в изключително популярния си YouTube канал. Наскоро той беше обявен за готвача с най-много последователи в тази платформа. Каналът, предимно посещаван от фенове в диапазона 18-34, представи набиращата популярност поредица от интервюта „Scrambled“ и планира да сподели още епизоди през 2020 г. Дигиталната дивизия на Studio Ramsay е продуцирала съдържание за National Geographic и MasterClass и работи по нови проекти в тази насока. Studio Ramsay стои и зад кулинарната поредица „Culinary Genius“, която се излъчва по ITV в Обединеното кралство и каналите на FOX в Щатите, както и „Gordon on Cocaine“ за ITV и „The F-Word Live With Gordon Ramsay“ за FOX. Изключително популярното детско предаване „Matilda and the Ramsay Bunch“ с участието на Тили Рамзи за детския канал CBBC също е продуцирано от Studio Ramsay.

Рамзи е изпълнителен продуцент на „Best New Restaurant“ за Bravo и поредицата „Food Court Wars“. В Обединеното кралство той е продуцирал „Gordon Ramsay Behind Bars“ и „Gordon’s Great Escape“ за Channel 4; носталгичната поредица и кулинарна биография „My Kitchen“ за Good Food Channel на UKTV; както и две поредици с кулинарни съвети – „Ultimate Home Cooking“ и „Ultimate Cookery Course“ за Channel 4.

За повече информация, посетете www.gordonramsay.com или последвайте Гордън Рамзи във FacebookTwitter and Instagram.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial