Tестовата програма на NEOSAT стартира

От днес в страната стартираха монтажите на заявилите преди няколко месеца участие тестовата програма на новия оператор NEOSAT. Първоначално тестовете трябваше да започват на 1 юли но днес 25 август това вече е факт.

На сайта на оператора има леки промени в пакетите от заявените в началото. Според това което пише сигурно е възможно да се заяви и нормална услуга.

Да се върнем на тестовата услуга, оборудването което получава абоната е съвсем стандартно: брандирана сателитна антена, конвертор, кабел и приемник.

И тук вече е интересната част приемника идва под името DL510. Ще го разгледаме по метода на черната кутия, защото той си е точно това.

Като изключим логото на оператора и серийния номер отдоло друго по самия приемник няма. Единствената индикация за това че работи приемника е синята точка на предната част (когато не работи индикацията е червена)

На задната страна на приемника има: антения вход до него е SPDIF оптичния аудио изход ( не съм си правил труда да тесвам дали работи), след това е HDMI изхода. После са 2 USB конектора LAN конектора и буксата на захранването. Мисля че вече придобихте представа защо говоря за черна кутия.

Явно приемника има HEVC (каналите в този енкодинг са налични) LAN и USB за сега са само за украса.

Приемника се стартира бързо картината е сравнително добра за операторки приемник и до тук. Това на сегашното си ниво на развитие са само чиста операторска кутийка освен 3 функици в менюто друго избор на език, родителски контрол и ниво на сигнала. Има и едно информационо разделче в менюто с информация за устройството в което виждаме че версията на софтоера е само 1.6.06.

Като работа приемничето работи бързо ( ма то с тая функционалност и какво ли да го бави) .

Добре познати делталаин менюта с леко различен цвят (приятно синьо) подреждането на каналите е както при Булстаком като тематичност но за сега няма фаворитна листа или начин как да се подредят по избор на абоната.

Като за начало толкова, всеки си има мнение за програмите и качеството. Моето лично мнение че пакета е достатъчно разнообразен качеството е по-добро за сега от останалите DTH оператори. Ще видим през 2 месечния тестов период как ще се развива пакета.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial