PPF завърши придобиването на CME, оператора на bTV Media Group

PPF Group завърши придобиването на CME (Central European Media Enterprises). В резултат на това той вече напълно контролира дейностите на CME в Чехия, Словакия, Румъния, Словения и България.

Сделката подлежи на одобрение от Европейската комисия, регулаторните органи в някои страни и акционерите на CME.

„ Наясно сме с отговорността, която поемаме, поемайки CME. Позицията му на пазара е много добра и затова ще продължим да изграждаме мрежа от взаимно независими телевизионни канали в отделни държави. Също така вярваме, че ще можем да създадем нови бизнес възможности чрез свързване на медии и телекомуникационни услуги. CME има многобройни и лоялни зрители, ние ще продължим да им предоставяме качествено и атрактивно съдържание “, каза собственикът на мажоритарния PPF Петр Келнер.

Дидие Стоесел, който ще отговаря за чешкия, словашкия, румънския и словенския пазар, ще заеме позицията на главен изпълнителен директор на CME с незабавен ефект. От предишната си работа с Modern Times Group, HSBC Investment Bank и Merrill Lynch International, той има богат управленски и стратегически опит в медиите, технологиите и международните финанси.

Luboš Jetmar ще стане генерален мениджър на CME в България, където ще отговаря за операцията, стратегията и изпълнението на по-нататъшните планове за развитие.

„ Поемаме ефективна и добре управлявана компания с голяма репутация сред зрителите. Очаквам с нетърпение да работя със страхотни хора в нашите телевизии. Моят приоритет ще бъде да ускоря дигиталната трансформация на компанията, да засиля създаването на собствено съдържание, да доставя забавление на зрителите и, разбира се, да поддържам съществуващите независими и обективни новини “, казва Дидие Стоесел.

CME оперира телевизионни станции в Чешката република, Словакия, Румъния, Словения и България. Това е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. Общо 30 телевизионни канала, както безплатни, така и платени, покриват общо 45 милиона зрители на пет пазара.

Инфо: https://www.parabola.cz/

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial