Висшата лига за първи път в режим PPV в UK

Английската висша лига (EPL), най-доходоносната футболна лига в света, беше критикувана, че обяви, че ще предложи по пет мача от всеки кръг в режим на плащане за гледане (PPV) срещу такса от £ 14.95 на мач.

Първите мачове на EPL в режим PPV са насрочени за 17-19 октомври чрез платформите BT Sport Box Office и Sky Sports Box Office. Тази промяна ще доведе до преместване на половината мачове от Sky Sports и BT Sport, където те са на разположение след завръщането на лигата през юни.

Английската Висша лига обяви разширяване на общите правила за излъчване, като гарантира, че всички мачове ще продължат да бъдат достъпни за гледане, но с противоречив избор на PPV точки. Това ще бъде първият път в историята на английската лига. Тези, които се интересуват от предавания, ще плащат, за да гледат всеки мач в режим PPV.

Разбира се, тази стъпка не е по вкуса на феновете, но и на разпространителите, които ще загубят приходи от реклама.

Лигата обясни, че всички пари, генерирани от продажбата на PPV, ще се върнат в джобовете на клубовете, които са изправени пред загуба от £ 100 милиона всеки месец без зрители на трибуните.

Договорът с телевизионните оператори на PPV ще се преразглежда редовно в консултация с клубовете и в съответствие с всички правителствени решения относно завръщането на феновете на стадионите.

Първи мачове в Sky Sports Box Office като PPV услуга:

• Челси срещу Саутхемптън – 17 октомври, 16:00
• Нюкасъл срещу Манчестър Юнайтед – 17 октомври, 21:00
• Шефилд Юнайтед срещу Фулъм – 18 октомври, 13:00
• Лестър Сити срещу Астън Вила – 18. Октомври, 20:15
• Уест Бром Албион срещу Бърнли – 19 октомври, 18:30

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial