„Заклех се искрено да ви служа, както много от вас се заклеха да служат на мен. През целия си живот, с цялото си сърце, ще се стремя да оправдая доверието ви.“

Нейно Величество кралицата в деня на коронацията – 2 юни 1953 г.

ТОЗИ НОЕМВРИ NATIONAL GEOGRAPHIC ЩЕ ДАДЕ НА ЗРИТЕЛИТЕ СИ УНИКАЛЕН ПОГЛЕД КЪМ ЖИВОТА ЗАД ЗАВЕСАТА НА НАЙ-ДЪЛГО УПРАВЛЯВАЩИЯ МОНАРХ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

КРАЛИЦАТА“ е преглед на близо 70-те години от възкачването на престола на Нейно Величество и представя неизлъчвани аудиоинтервюта, видеоматериали и редки снимки

Едночасовият документален филм от носителя на награди „Еми“ и „Пийбоди“ Том Дженингс ще се излъчи премиерно на 15.11. от 22 часапо National Geographic

Музиката за филма е продуцирана от носителя на „Оскар“ Ханс Цимер за Bleeding Fingers Music

(София) Елизабет Александра Мери е отгледана в лукс и сравнителна неизвестност като член на кралското семейство, но след като чичо ѝ, крал Едуард VIII, абдикира от трона през 1936 г. и на негово място се възкачва баща ѝ, крал Джордж VI, животът ѝ се променя завинаги. Веднага след неговата шокираща внезапна смърт Елизабет поема отговорностите на монарх и започва да управлява официално като кралица Елизабет II през юни 1953 г., едва на 27-годишна възраст. Тя се заклева да служи на Обединеното Кралство и посвещава живота си на короната. Сега, почти 70 години по-късно, Нейно Величество кралицата е монархът с най-дълго управление във Великобритания и най-дълго властвалата кралица в световната история. От десетки години животът ѝ представлява интерес за обществото, но има и истории, които са останали скрити зад вратите на Бъкингамския дворец… досега.

На 15.11. от 22 ч. повече от 25 000 дни след възкачването ѝ на престола, National Geographic ще излъчи премиерата на завладяващия документален филм „Кралицата“. Той отваря прозорец към личните преживявания на кралица Елизабет II с акцент върху важни моменти, в които скритата страна на династията Уиндзор се сблъсква с публичния живот на монархията. Историята е разказана с невероятен набор от архивни материали. Зрителите ще се потопят в живота на Нейно Величество и ще се почувстват като членове на близкия ѝ кръг с уникален достъп до живота ѝ.

Филмът ще се излъчи в 172 страни на 43 езика. Негов изпълнителен продуцент и режисьор е носителят на награди „Еми“ и „Пийбоди“ Том Дженингс („Аполо: Мисии до луната“, „Даяна: Нейната история с нейните думи“). Той не изневерява на авторския си стил – историята се разказва от първо лице и рисува интригуваща картина на личния живот на кралицата.

„Получих изключителен достъп до неизползвани архиви, докато сглобявах пълната история на кралица Елизабет II. В нея имат подчертано присъствие любовта и браковете – като започнем от абдикацията, принцеса Маргарет, и стигнем до покойната принцеса Даяна и принцовете Уилям и Хари – обяснява Дженингс, изпълнителен продуцент и режисьор. – Надявам се, че щом видят личните мигове, които кралицата изживява, докато води народа си през ключови исторически събития, зрителите ще добият по-ясна представа за успехите на монарха и борбите, разтърсили династията ѝ.“

Кралицата“ използва материали, специално подбрани от хиляди редки снимки и стотици часове видеозаписи, за да представи редица лични, редки и нечувани досега разкази за възкачването на Елизабет II на трона. Зрителите ще имат усещането, че присъстват на някои от най-важните и най-тежките събития в историята на британската монархия. За филма са използвани архивни източници от цял свят, като British Movietone, Reuters, BBC, ITN и ITV, които включват:

  • Неизлъчвани интервюта – Наскоро дигитализирани неизползвани интервюта от биографичната книга „The Monarchy“ на Дебора Харт Стробър и Джералд С. Стробър от 2002 г., запазени в библиотеката на Конгреса на САЩ, ще бъдат излъчени за пръв път в „Кралицата“. Интервютата са с приятели, довереници, лични секретари и политици, станали свидетели на историческото управление на кралицата отблизо.
  • Неизлъчвани аудиозаписи – В аудиозаписи на биографа Ан дьо Курси съпругът на принцеса Маргарет, лорд Сноудън (Антъни Чарлз Робърт Армстронг-Джоунс), разказва за посещението си в миньорското градче Аберван, Уелс, след бедствието от 1966 г., при което загиват 116 деца и 28 възрастни.
  • Неизлъчвани любителски клипове – За пръв път зрителите ще видят запис от посещението на кралицата в Аберван след ужасяващия инцидент. Материалът е заснет от местния жител Хари Брийз.
  • Радиопредавания – Изключително редки радиопредавания от архивите на BBC включват съобщението за смъртта на крал Джордж VI и репортажи на живо от коронацията на кралица Елизабет II през 1953 г.
  • Редки снимки – Филмът представя колекция от снимки от архивите на „Evening Standard”, маркирани с восъчен молив преди изрязването им за печат. Тя включва снимка на принцеса Маргарет и годеника ѝ Питър Танусенд на езда. Двамата нямат много снимки заедно в непринудена или неофициална обстановка.

Музиката към филма е композирана от Адам Лукас за „Bleeding Fingers Music“ и продуцирана от носителя на „Оскар“, „Златен глобус“, „Тони“ и „Грами“ Ханс Цимер и номинирания за „Еми“ Ръсел Емануел. Тя е записана неприсъствено от социално дистанциран оркестър с 44 инструмента през май 2020 г. Всеки музикант записва индивидуалното си изпълнение в своя дом. Отделните записи са обединени в спиращ дъха саундтрак, който отразява величието на кралските особи. Зрителите ще се почувстват сякаш се разхождат из коридорите на Бъкингамския дворец и си почиват с Нейно Кралско Величество в замъка Балморал.

Кралицата“ е продуциран от „1985 Films” за National Geographic. Том Дженингс от „1985 Films” е изпълнителен продуцент и режисьор. Сценарият е написан и продуциран от Тобая Блек и Лора Верклан, редактиран от Рич Хаят и продуциран от Робърт Кърк. Саймън Райкис от National Geographic е изпълнителен продуцент.

# # #

За NationalGeographicPartners

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между Disney и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 132 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

За „1985 Films”

”1985 Films” е продуцентска къща за документални филми със седалище в Лос Анджелис, Калифорния, носител на награда „Пийбоди“ и номинирана за „Еми“. Ръководена от бившия журналист и настоящ продуцент Том Дженингс, компанията се специализира в създаването и продуцирането на висококачествено документално съдържание за повечето основни телевизионни кабелни канали. Филмите ѝ се отличават с динамични разкази по теми в разнообразни области – от политика и религия до история, престъпност, спорт, мистерии и пътувания. ”1985 Films” е продуцирала документални филми по целия свят – както в големи столици, така и в някои от най-далечните кътчета на Земята – и винаги търси нови подходи в представянето на информативни и увлекателни истории.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial