Собственикът на VIVACOM е в преговори за придобиване на Нова Броудкастинг Груп

Собствениците на VIVACOM, United Group, водят преговори за придобиването на Нова Броудкастинг Груп. Новината се появи в медиите преди няколко часа, а преди минути беше потвърдена с официално съобщение от United Group.

Информацията гласи, че Адванс Медиа Груп, дъщернo дружество на инвестиционния холдинг Адванс Пропъртис, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, води разговори с United Group, доставчик на телекомуникационни услуги и медиа в Югоизточна Европа, за възможна продажба на Нова Броудкастинг Груп.

Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина.

По информация на Капитал сделката ще бъде на стойност между 250 милиона и 300 милиона евро, което е значително повече от цената от 185 млн. евро, срещу която Домусчиеви взеха Нова Броудкастинг Груп преди по-малко от две години от шведската MTG.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial