bTV Media Group назначава Мартин Швехлак за главен изпълнителен директор

Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV, а на тази длъжност е назначен Мартин Швехлак, считано от днес.  

Г-н Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор с познания с изключителна задълбоченост и в разнообразни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. Като главен изпълнителен директор г-н Швехлак, роден в Чешката република, ще рапортува пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България. 

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак. 

Г-н Йетмар, като главен изпълнителен директор на CME България, ще осигури приемственост по всички въпроси и ще работи с г-н Швехлак за още по-добри резултати.

“След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, каза г-н Йетмар. „Благодарим на г-н Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания”, допълва г-н Йетмар.

Г-н Швехлак заема позицията главен изпълнителен директор след напускането на Флориан Скала през ноември 2020 г. От 1993 г. насам г-н Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове – от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли. Г-н Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. Г-н Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град Прага.

„Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на bTV Media Group – да подобря цялостните резултати на компанията – беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение. Благодаря на страхотния екип на bTV за всичко, което постигнахме заедно и съм щастлив, че оставям компанията в добри ръце“, коментира изходящият главен изпълнителен директор Флориан Скала.

 ***

За Мартин Швехлак

От 1993 година насам г-н Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и ТВ медии в Чешката република, като заема редица разнообразни длъжности – от редактор и главен редактор до висши мениджърски роли.

В края на 90-те г-н Швехлак работи като редактор и зам.-главен редактор на най-четения чешки всекидневник BLESK. След това той основава чешката информационна агенция Mediafax, като управлява екип от 150 души. От 2013 до 2018 година Мартин Швехлак е директор новини, разследваща журналистика и спорт в TV Nova в Чешката република и под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан източник на ТВ новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. През последната година г-н Швехлак работи като консултант на PPF, като анализира и следи новините, форматите, съдържанието и дигиталните канали във всички пазари на СМЕ. Той се присъединява към bTV Media Group в София, България, през 2020 г., на поста главен изпълнителен директор, с мисията да модернизира, влее енергия и подобри представянето на цялото програмно съдържание, формати и дигитални канали.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial