Телевизия „Европа“ става Euronews България

Водещата европейска телевизия за международни новини „Евронюз“(Euronews) подписа партньорско споразумение с българската телевизия „Европа“ да стартира съвместно Euronews България. Това стана ясно днес по време на пресконференция в столичния Гранд Хотел София.

Промяна в собствеността на телевизия „Европа“ няма, но тя ще бъде прекръстена на Euronews България. Не се очакват и сериозни кадрови промени. 

„Euronews като лидер в информационните медии в Европа ще допринесе за получаване на информационен продукт от българската публика с качество, обем и преди всичко достоверност. Убеден съм в добрите неща, които тепърва предстоят за нашата телевизия като Euronews България“, заяви собственикът на Телевизия „Европа“ Добрин Иванов. 

„Това, което не се е променило и никога няма да се промени, са две неща – истината и доверието. Хората ще продължат да искат да научават истината от източници, на които имат доверие. Този проект, този партньор е в изпълнение на тази цел – да доставяме истината от източник, на който всички имат доверие“, добави изпълнителният директор на телевизия „Европа“ Георги Харизанов.

„Мисията ни е много проста – ние не сме тук, за да се позиционираме. Нашата цел е да наблюдаваме, какво става по света и да дадем възможност на хората сами да направят своята преценка“, каза Майкъл Питърс, президент на Euronews.

Към новата българска телевизия ще бъде създаден редакционен борд, който ще се ръководи от Euronews.

Наскоро Euronews обяви създаването на съвсем нов независим канал и в Румъния. Предстои да излезе в ефир и Euronews Сърбия, а през последните години заработиха канали на Euronews в Албания и Грузия.

Euronews е новинарска медия (телевизионен канал, радиостанция, уебсайт), базирана в Лион, Франция. Създадена е през 1993 г. с цел да представя новините от паневропейска перспектива. Медията има изградено тясно сътрудничество с Европейския съюз. Euronews е сред основните конкуренти на американския CNN International.

Телевизия „Европа“ стартира първото си предаване преди 20 години – на 14 април 2001-а. Телевизията има студиа в София и Пловдив. През 2006 г. на специална пресконференция бе обявено и създаването на студио на телевизията от Брюксел, но тази амбициозна идея така и не се осъществи.

инфо:business.dir.bg/

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial