Повече от 17 милиона DAB + приемници вече са продадени в Германия

Повече от една четвърт от домакинствата в Германия вече имат приемник за цифрово наземно радио (DAB +), т.е. повече от 17 милиона устройства. Това следва от доклад на компанията за подкрепа на потребителската електроника gfu.

През първата половина на 2021 г. продажбите на радиоприемници за DAB + продължават да растат. Според индустриалния индекс на HEMIX в Германия от януари до май са продадени приблизително 756 хил. Устройства DAB + (ръст от 6,5%).

Увеличаването на интереса на слушателите към закупуването на DAB + устройство се подпомага не само от подобряването на покритието и разширяването на програмната оферта, но особено от факта, че разпространението на Deutschlandfunk FM предаватели е прекратено в някои региони.

DAB + предлага на слушателите по-високо качество на звука и набор от допълнителни услуги. Радиоразпръскването чрез DAB + е около една трета по-евтино за операторите на станции от аналоговото излъчване в FM / FM обхвата поради по-ниската консумация на енергия.

Това на фона на никавата такава услуга в България където единствения такъв мулпиплекс е правил ефирни тестове „без звук“.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial