NATIONAL GEOGRAPHIC РАЗКРИВА ТАЙНИТЕ НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ В ДИНАМИЧНИЯ ТРЕТИ СЕЗОН НА „ИЗГУБЕНИТЕ СЪКРОВИЩА НА ЕГИПЕТ“

Egyptologist Colleen Darnell. (Windfall Films/Michaela Moir)

С ПРЕМИЕРА ПО NATIONAL GEOGRAPHIC

НА 6 НОЕМВРИ ОТ 22 Ч.

Документалната поредица от осем епизода проследява работата на международен екип от археолози в сезона на разкопките в Египет

(София) – Тайните на древен Египет ще се разкрият пред очите ви в третия сезон на завладяващата документална поредица на National GeographicИзгубените съкровища на Египет“, с премиера на 06 ноември от 22 часа. Нови значими открития, представени в рамките на осем епизода, отварят прозорец към тайните на тази интригуващата древна цивилизация.

В сезона на разкопките в Египет камерите на National Geographic следват бележити археолози от различни краища на света. С помощта на безпрецедентен достъп до работата на тези дръзки съвременни изследователи на фронтовата линия на археологията, зрителите ще станат свидетели на това как екипите се борят с изгарящата жега и негостоприемния терен в името на невероятни открития.

Модерни технологии ни позволяват да видим отблизо вълнуващите разкопки и открития, както никога досега, а археолозите на терен разкриват повече за находките и преживяванията си. Зрителите ще се пренесат в центъра на събитията, докато изследователите слизат под пирамиди, намират отдавна изгубени гробници и изравят мумии на 3000 години.

В един от особено забележителните моменти от поредицата камерите следват д-р Мохамед Мегахед, докато влиза в най-голямата пирамида на древноегипетска царица. Мегахед успява да стигне до погребалната камера – удивително постижение, което никой не успял да направи от построяването ѝ преди повече от 4000 години.

Ще станем свидетели и на посещението на д-р Катлийн Мартинес в храма в Тапозирис Магна, където за първи път има възможността да проучи тайна мрежа от тунели под неговите основи. Храмът датира от епохата на Клеопатра, а в лабиринта има скрита врата, която може би води до заветната изгубена гробница на последния египетски фараон.

Археолози търсят и доказателства, с които да обяснят една от големите мистерии на древен Египет – възходът на мумифицирането. Те проучват една от навярно най-старите мумии, намирани някога, и влизат в запечатана гробница, за да разберат как мумифицирането се е запазило като традиция след края на египетската цивилизация. В същото време случайно открита гробница, пълна с тела, разкрива как обикновени египтяни са опитвали да се преселят в отвъдното.

Гледайте трети сезон на „Изгубените съкровища на Египет“ по National Geographic

от 6 ноември в 22 ч., с епизоди всяка събота в същия час.

Бележки за редактора

Поредицата „Изгубените съкровища на Египет“ е продуцирана за National Geographic от Windfall Films (част от Argonon Group) с продуцент Том Кук и изпълнителни продуценти Дан Кендал и Джон Фодъргил.

За National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между Disney и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic Studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 133 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial