Телевизионният канал Da Vinci отбелязва Световния ден на здравето и Световния ден на книгата през април със специални програмни събития

Не пропускайте специалните програмни събития по Da Vinci на 7-ми април и на 23-ти април. На тези дати телевизионният канал отбелязва Световния ден на здравето и Световния ден на книгата със специални програмни селекции!

Всяка година Световният ден на здравето – 7-ми април – припомня колко е важно за всички хора да има достъпна грижа за здравето – независимо кои са те или къде живеят по света. От странното до невероятното – Da Vinci ще отбележи този ден в свой стил със специални програми, които ще стартират в 19.30 ч.!

Като начало в „Операция „Ох!“ зрителите ще се срещнат с лекарите близнаците Крис и Ксанд ван Тулекен. които си проправят свой път в медицината, за да покажат нагледно какво се случва, когато човешкото тялото е здраво и какво се случва, когато не е! Веднага след това в 20.25 ч. „Знаеш ли как?“ ще даде отговор на редица интересни въпроси като например дали дъвката наистина е полезна за здравето и какво всъщност е уникалното в банана. В 21.00 ч. Дженифър Гарси ще очертае разликата между действителност и фантазия в „Мит или наука“, разкривайки научната страна на обикновените убеждения във връзка с храната и храненето.

За да отбележи Световния ден на книгата на 23-ти април, Da Vinci ще представи в необичайна светлина един от най-великите писатели на всички времена – Уилям Шекспир! Специалната програмна селекция ще стартира в 19.45 ч. с “Ужасна история“ – специално „Сензационният Шекспир“! Драматург, актьор и поет, той е суперзвездата на своето време, хит както за кралския двор, така и за бедняците. Да, това е Уилям Шекспир! Бъдете с него в дома му със съпругата му Ан, на работното му място и в градината му. Открийте тайната на невероятното му умение да борави с думите. И вижте зрелищната му изява в ролята на рокзвезда, пееща за своя успех. След това от 20.20 ч. атрактивната героиня от “Сиеста З“ се впуска в преследването на мечтаните от нея щури приключения, когато тя се потапя в атмосферата на великите творби на Шекспир. Като начало тя ще се опита да спаси Ромео и Жулиета, после ще се бори на страната на Хамлет, а след това ще предизвика вещиците в Шотландия и ще отиде на среща с Макбет. Ще има ли щастлив край? Гледайте Da Vinci на 23-ти април, за да разберете!

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial