Qualcomm и HMD подписаха патентни договори за 5G

Споразуменията ще ускорят търговския план на HMD Global за 4G и 5G устройства с марката Nokia

Днес, Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) и HMD Global Oy, домът на телефоните Nokia, обявиха, че HMD Global е сключила договори за световен лиценз с Qualcomm за еднорежимни и многорежимни устройства, произведени и продавани от HMD Global под марката Nokia. Съгласно условията на споразуменията, Qualcomm е предоставила на HMD Global лицензионни права за разработване, производство и продажба на маркови 3G, 4G и 5G еднорежименни и многорежимни устройства.

„Мотивирани сме от поетия ангажимент да доставяме телефони, които се подобряват с времето. За постигане на тази цел ние работим в тясно сътрудничество с най-добрите партньори в световен мащаб”, каза Флориан Зайхе, главен изпълнителен директор на HMD Global. „Сътрудничеството ни с Qualcomm ни дава възможност да интегрираме водещите нововъведения на пазара и да изпълним нашето уникално обещание към потребителите.”

“Qualcomm има удоволствието да подпише 3G, 4G и 5G многорежимни лицензионни споразумения с HMD Global, които надграждат дългогодишното ни технологично сътрудничество”, казва Алекс Роджърс, изпълнителен вицепрезидент и президент на Qualcomm Technology Licensing. „Qualcomm води прехода към 5G и ние сме горди да предоставим нашите върхови 3G/4G/5G технологии на водещи производители, като HMD Global и да ги подкрепим в доставянето на привлекателни продукти по целия свят.“

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial