ПРЕДСТАВЕНИ СА ПЪРВИ КАДРИ ОТ ЕПИЧНИЯ НОВ ПРОЧИТ НА „ВОЙНА НА СВЕТОВЕТЕ“ ОТ URBAN MYTH FILMS

War of the Worlds Urban Myth Films

Актьорският състав на продукцията включва признати таланти като Гейбриъл Бърн, Елизабет Макгавърн , Леа Дрюкер, Адел Беншериф, Наташа Литъл, Дейзи Едгар Джоунс, Тай Тенант, Стивън Кембъл Мур, Байо Гбадамоси, Арън Хефернан, Стефан Кайар и Гийом Гуи

Проектът е създаден от носителя на БАФТА Хауърд Овърман и продуциран от носителите на награда „ЕМИ“ Джони Капс и Джулиън Мърфи

Сериалът е мащабна съвместна продукция на CANAL+, FoxNetworksGroup, Европа и Африка и AGCTelevision

София, 01 юли : Бяха представени първи кадри от продукцията на Urban Myth Films „Война на световете“. Стартира и постпродукционният процес на дългоочаквания съвременен прочит на вечната класика на Хърбърт Уелс.

Новият драматичен сериал е от 8 части с дължина 60 минути. Той е създаден и написан от отличения с награда на БАФТА писател Хауърд Овърман и продуциран от Urban Myth Films, в партньорство с CANAL+, Fox Networks Group (FNG) Европа и Африка и AGC Television.

Актьорският състав на „Война на световете“ включва признати таланти като Гейбриъл Бърн, Елизабет Макгавърн, Леа Дрюкер, Наташа Литъл, Дейзи Едгар Джоунс, Стефан Кайар, Адел Беншериф, и Гийом Гуи. В продукцията участват още Тай Тенант, Стивън Кембъл Мур, Байо Гбадамоси, Арън Хефернан, Емил дьо Пресак и Алисън Паради. Режисьор на първите четири епизода е Жил Кулие (DeDag, Cargo, The Natives), а Ричард Кларк (Innocent, Versailles) режисира останалите – от пети до осми.

„Живеем в неспокойни времена. Осезаемите страхове са ендемични за културата. Хърбърт Уелс е разбирал колективния подсъзнателен и несъзнателен страх,“ казва Гейбриъл Бърн, който е начело на актьорския състав. „В литературата, антиутопичните романи и научната фантастика винаги са били убежище за нас за справяне с колективния ужас. Но Уелс също е разбирал, че най-голямата заплаха не идва отвън, а е вътре в нас, което виждаме и в този нов прочит на историята. Това е предупреждение, че единствено човечността може да ни спаси“.

Ако извънземните някога ни посетят, мисля, че резултатът би бил сходен със стъпването на Христофор Колумб в Америка, което не е завършило добре за индианците“. Стивън Хокинг.

„Този цитат на Стивън Хокинг беше дотолкова вдъхновение за новия прочит на „Война на световете“, колкото и самият роман на Хърбърт Уелс. Исках да развия идеята, че също като извънземните на Хърбърт Уелс, човечеството има почти безгранична способност да унищожава онези, които смята за по-нисши или различни. Тази нова интерпретация на класическия роман поставя сложните човешките взаимоотношения, било то между родители и деца, любовници или непознати, в сърцевината на историята“, казва авторът и изпълнителен продуцент Хауърд Овърман. „Зрелищна, с цялата мистерия и интрига, която съдържа най-добрата научна фантастика, тази адаптация представлява едновременно човешка драма и екшън .“

Война на световете“ е многопластова продукция, базирана на вечната история на Хърбърт Уелс. Действието в сериала се развива в Европа в наши дни. Когато астрономи засичат сигнали от друга галактика, това е неоспоримо доказателство за разумен извънземен живот. Населението на земята очаква по-нататъшния контакт със затаен дъх. Не се налага да чакат дълго. В рамките на няколко дни човечеството е почти изтребено, само малки групи от хора оцеляват в един зловещо опустял свят.

Когато извънземните кораби се появяват в небето, оцелелите задават критичния въпрос – кои са тези нападатели и защо са толкова решени да ни унищожат? Това е история за обикновени хора в необикновени обстоятелства. Tе са нещо повече от жертви в една брутална война. Защото, както ще разберем, безмилостната атака на извънземните съвсем не е произволна: тя се заражда пред очите ни. Емоционален и зрелищен, с подчертан характер, „Война на световете“съчетава в себе си по уникален начин качествена научна фантастика и истинска човешка драма.

Продуценти на драматичния сериал са Хауърд Овърман, Джулиан Мърфи и Джони Капс от Urban Myth Films.

„Много се вълнуваме да работим по тази изключително амбициозна продукция с такъв страхотен актьорски състав и талантлив творчески екип.“, казва изпълнителният продуцент Джони Капс.

Това дръзко начинание е оригинална продукция (Creation Originale) на CANAL+ и оригинална регионална продукция за FNG, Европа и Африка. Очаква се сериалът да бъде излъчен премиерно по-късно тази година по CANAL+ във Франция, както и по FOX в над 50 държави в Европа и Африка.

AGC Television ще разпространява „Война на световете“ на северноамериканския пазар и ще го излъчва съвместно със STUDIOCANAL в Латинска Америка, Азия, Австралия, Нова Зеландия и Средния Изток. FNG Content Distribution ще поеме разпространението за Европа и Африка (с изключение на френскоговорящите територии).

За STUDIOCANAL

STUDIOCANAL, 100% афилиейт на CANAL+ Group, собственост на Vivendi, е европейския лидер в създаването, разпространението и международните продажби на игрални филми и телевизионни сериали. Оперира директно в трите най-големи европейски пазари – Франция, Обединеното кралство и Германия, както и в Австралия и Нова Зеландия.

STUDIOCANAL притежава една от-най-важните филмови библиотеки в света, като може да се похвали с над 5500 заглавия от 60 страни. Обхващащ 100 години филмова история, този обширен и уникален каталог включва, наред с другите, емблематичният Терминатор 2, Рамбо, До последен дъх (Breathless), Мълхоланд драйв, Пианистът и Дневна красавица (Belledejour).

STUDIOCANAL е финансирал изцяло касовите хитове Дама, поп, асо, шпионин, Падингтън 1 и 2, Без последна спирка, и Овцата Шон. Предстоящите филми с подкрепата на STUDIOCANAL включват филма на Marjane Satrapi Radioactive с участието на Розамунд Пайк, Тайната градина, с продуцент Дейвид Хейман и с участието на Колин Фърт, стоп-моушън анимацията на Aardman Studios Овцата Шон 2.

STUDIOCANAL активно развива и разпространява висококачествени телевизионни сериали, чрез своята мрежа от отличавани с награди европейски продуцентски компании, включително TANDEM в Германия (Втори дубъл) и английската RED Production Company (Years and Years). STUDIOCANAL си сътрудничи и с базираната в Дания SAM Productions, основана от Сьорен Свайструп (Søren Sveistrup) и Адам Прайс (Ride Upon The Storm), както и с базираната в Обединеното кралство GUILTY PARTY PICTURES; продуцентската компания на Бенедикт Къмбърбач SUNNYMARCH TV (Патрик Мелроуз); URBAN MYTH FILMS (Война на световете) и испанската BAMBÚ PRODUCCIONES (Инстинкт). През 2018, STUDIOCANAL лансира нова марка във Франция, STUDIOCANAL ORIGINAL.

За The Walt Disney Company EMEA :

The Walt Disney Company, заедно със своите дъщерни дружества, е диверсифицирана международна развлекателна компания, която оперира в четири бизнес сегмента: Media Networks; Parks, Experiences and Products; Studio Entertainment; и Direct-to-Consumer and International. Дисни е компания с индекс Дау 30 и има годишен приход от $59.4 милиарда за последната фискална година (FY2018).

В стремежа да забавлява, да информира и вдъхновява хората по цел свят чрез силата на несравнимата история, The Walt Disney Company е била в Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) в продължение на повече от 80 години, като наема хиляди хора в региона и достига до потребителите в повече от 130 страни. Емблематичните брандове на The Walt Disney Company – включително Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic, FOX, FOX Sports и ESPN – имат разнообразна експертиза в региона в киното, на телевизионния екран, онлайн, в търговията, в Disney Stores и в Disneyland Париж.

За AGC

AGC Studios е основана и представена на пазара от председателя и главен изпълнителен директор Стюарт Форд през февруари 2018 г. като платформа за разработване, производство, финансиране и глобално лицензиране на разнообразно портфолио от игрални филми, сериали, риалити програми и документални филми, цифрово и музикално съдържание от двойната си централа в Лос Анджелис и Лондон. Холивудската продукция на новото студио има широкообхватен мултикултурен фокус, предназначен за експлоатация в множество глобални платформи, включително големи студийни партньорства, стрийминг платформи, традиционни телевизионни и кабелни телевизионни мрежи и независими дистрибутори, както в САЩ, така и в международен план.

AGC Studios първоначално е подкрепена от три ключови стратегически инвеститори: Латиноамериканска частна фирма за управление на активи MediaNet Partners; предприемач от Силиконовата долина, главен изпълнителен директор на Symantec и основател и председател на Fibonacci Films, Грег Кларк; и Image Nation Абу Даби, една от водещите медийни и развлекателни компании в арабско-говорещия свят. Главният оперативен директор Мигел Палос също е акционер и съосновател на бизнеса с Форд.

AGC Studios има три основни оперативни дъщерни дружества, които обхващат производството, дистрибуцията и финансите. AGC Productions разработва и продуцира разнообразен мултикултурен списък от игрални филми и телевизионни проекти на английски език. Освен традиционно холивудски продукции, специализираните подразделения на AGC Productions са фокусирани и върху генериране на материали за латино и градска аудитория, както и музикална продукция. Телевизионните материали включват сериали, риалити проекти, документално съдържание и съдържание, специално създадено за цифрови платформи. AGC International управлява значителна международна платформа за лицензиране и разпространение на филми и телевизии, която надгражда дългогодишния опит на Форд и неговия мениджърски екип на челните места в лицензирането на съдържание на големи студия, независими студия, радио и телевизионни оператори и платформи за стрийминг по целия свят. И накрая, AGC Capital осигурява финансиране за развитие, производство и пост-продукция както на продукцията на AGC Productions, така и на избрани произведени от трети страни филмови и телевизионни продукции чрез портфолио от капитал, основни и „мецанин“ заеми, „лесни пари“ и „мостови“ финансови продукти.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial